NEC heeft het contract van Souffian El Karouani opengebroken en verlengd tot medio 2023. De twintigjarige linksback beleeft dit seizoen zijn doorbraak in Nijmegen en wordt nu beloond voor zijn goede prestaties. NEC voorkomt tevens een transfervrij vertrek van de verdediger in de zomer.

El Karouani tekende medio 2020 namelijk een eenjarig contract met een optie voor nog een seizoen. NEC zegde het aflopende contract van de linksback eerder nog op, maar ging toch met hem door. Na het vertrek van Bas Kuipers greep El Karouani zijn kans. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de basis van NEC.

De contractsituatie van El Karouani hield de gemoederen wel bezig. NEC kon altijd de optie tot verlenging lichten en zo een transfervrij vertrek voorkomen, maar de Nijmeegse club wilde liever dat de verdediger langer dan een jaar aan NEC gebonden zou zijn. De gesprekken hebben nu geleid tot een nieuw contract tot medio 2023.

El Karouani volgt daarmee het voorbeeld van onder anderen Joep van der Sluijs en Robin Roefs en eerder Dirk Proper en Bart van Rooij. Syb van Ottele koos niet voor een contractverlenging bij NEC. Hij vertrok in de winter naar SC Heerenveen.

Foto: Rob Koppers