NEC heeft vrijdag een overtuigende overwinning geboekt op Telstar: 1-7. De Nijmeegse ploeg boekte daardoor de eerste zege sinds 12 januari tegen FC Den Bosch en tevens de grootste zege van het seizoen. Bij rust waren de bezoekers eigenlijk al klaar.

NEC startte vrijdag zonder Etien Velikonja en Jonathan Okita. Velikonja is afgelopen week vader geworden waardoor hij woensdag pas weer aanwezig was bij de training. Okita trainde deze week apart door blessureleed.

In Velsen-Zuid begon NEC sterk. NEC speelde erg aanvallend in de beginminuten, waarin al snel de 1-0 volgde. Uit een corner in achtste minuut kopte Ole Romeny op aangeven van Jellert van Landschoot binnen.

NEC benutte het eerste half uur veel de ruimte op de flanken. Bart van Rooij en Bas Kuipers stoomden soms zelf op of gaven een dieptebal aan Anthony Musaba of Romeny, waarna zij een voorzet gaven op Zian Flemming. NEC zocht veel naar de openingen, maar had moeite om door de vijfmansverdediging van Telstar heen te spelen. In de 29ste minuut lag de bal er plots aan de andere kant in. NEC verloor de bal, waarna Telstar-spits Elayis Tavsan de bal makkelijk binnen kon schuiven.

NEC herpakte zich echter al snel. De Nijmegenaren tikten de bal rustig achterin rond en Van Landschoot zette met succes een aanval op. De Belgische middenvelder gaf een diepe bal op Flemming, die de bal door tikte naar Musaba. De aanvaller schoot op zijn beurt de bal hard via de paal in de bovenhoek. We waren nog maar net bekomen van de 1-2 of Flemming vuurde de bal uit een vrije trap erin. NEC speelde goed in Velsen-Zuid.

Voor rust strooide NEC nog wat zout in de wond van Telstar. Musaba had de bal aan zijn voet, leek een actie te gaan maken, maar speelde de bal af op Flemming. De spits zette NEC in de 45ste minuut op een nog grotere voorsprong. Niet veel later floot Ken Vermeiren af en leidde NEC 1-4 bij rust.

Tweede helft
Beide ploegen lieten begin tweede helft de bal over en weer rondgaan. Beide creëerden niet veel totdat Rens van Eijden de bal verspeelde op eigen helft. Gelukkig voor de Nijmegenaren greep Mattijs Branderhorst in en stond het nog steeds 1-4.  

NEC hield daarna niet op een bleef gewoon aanvallen. Ze tikten de bal rustig rond en probeerden zo de aanval te zoeken. In de 65ste minuut was het weer zover. NEC benutte de corners optimaal en Rens van Eijden kopte de bal binnen op aangeven van, wederom, Van Landschoot. Nog steeds creëerde Telstar vrij weinig en leidde NEC ruim. De bezoekers speelden de wedstrijd rustig uit. Invallers Randy Wolters en Ayman Sellouf maakten nog ongeveer tien minuten. Ook kreeg Souffian El Karouani nog vijf minuten. De jongeling vloog in de 88ste minuut iets te hard in waardoor die toch nog een gele kaart mee naar huis kon nemen. Telstar maakte de wedstrijd daarna voor zichzelf nog een beetje erger door in de 90ste minuut een eigen goal te maken.

Daarmee leek de eindstand bereikt, maar er viel nóg een goal. In de laatste minuut maakte Wolters nog een actie, keeper Van der Maaten bracht in eerste instantie nog redding, waarna Sellouf de slotgoal maakte en de wedstrijd afsloot met een 1-7 overwinning.

Scoreverloop: 8’ Ole Romeny (Jellert van Landschoot) 0-1
                        29’ Elayis Tavsan (Reda Kharchouch) 1-1
                        31’ Anthony Musaba (Zian Flemming) 1-2
                        33’ Zian Flemming (vrije trap) 1-3
                        45’ Zian Flemming (Anthony Musaba) 1-4
                        65’ Rens van Eijden (Jellert van Landschoot) 1-5
                        90’ Benaissa Benamar (eigen goal) 1-6
                        91’ Ayman Sellouf (Randy Wolters) 1-7

Gele kaarten: Sno (Telstar)
                        El Karouani (NEC

Scheidsrechter: Ken Vermeiren

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Rens van Eijden, Josef Kvida, Bas Kuipers; Mart Dijkstra, Jellert van Landschoot, Dirk Proper (82’ Ayman Sellouf).; Anthony Musaba (77’ Randy Wolters), Zian Flemming en Ole Romeny (85’ Souffian El Karouani).

Opstelling Telstar: Sven van der Maaten; Ilias Bronkhorst (46’ Shaquill Sno), Benaissa Benamar, Frank Korpershoek, Redouan El Yaakoubi (77’ Rashaan Fernandes)., Shayne Pattynama; Charlie Gilmour, Anass Najah, Sven Van Doorm (62’ Glynor Plet); Elayis Tavsan, Reda Kharchouch.

Foto: Orange Pictures