Sai van Wermeskerken heeft een contract tot de zomer van 2024 bij NEC getekend. De clubloze rechtsback heeft de clubleiding afgelopen week overtuigd van zijn kwaliteiten. Door de blessure van Brayann Pereira had NEC bovendien snel behoefte aan een extra verdediger.

Technisch directeur Carlos Aalbers vertelt over de Japanse Nederlander: “Sai heeft de afgelopen dagen met onze selectie meegetraind en we zijn ervan overtuigd dat hij ons op dit moment kan helpen. Daarnaast is hij bekend met de Nederlandse voetbalcompetitie. We zijn blij dat hij al speelgerechtigd is voor de wedstrijd tegen AZ.”

Dat Van Wermeskerken meteen speelgerechtigd is, is geen overbodige luxe voor trainer Rogier Meijer. Vaste rechtsback Bart van Rooij is door zijn twee gele kaarten tegen Almere City namelijk geschorst voor de wedstrijd tegen de Alkmaarders, dus de verwachting is dat Van Wermeskerken ook meteen zijn basisdebuut gaat maken voor de club. Van Wermeskerken speelde eerder voor FC Dordrecht, PEC Zwolle en SC Cambuur. Met die laatste ploeg degradeerde hij, samen met Mees Hoedemakers, afgelopen seizoen uit de Eredivisie. Sindsdien zat hij zonder club.

Foto: NEC Nijmegen