Pepijn Lijnders heeft zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van NEC met ruime cijfers gewonnen. Zijn ploeg maakte gehakt van Go Ahead Eagles: 5-1. Anass Achahbar was met een hattrick de gevierde man aan Nijmeegse zijde.

Na een beginfase waarin beide ploegen aftastten, brak NEC na ruim een kwartier de ban. De ploeg van Lijnders kreeg via Achahbar en Steeven Langil al kleine kansen, al was Go Ahead via Joey Suk ook dichtbij. De middenvelder schoot over. In de zeventiende minuut stuurde Calvin Verdonk Ferdi Kadioglu weg met een dieptepass. De middenvelder tikte de bal subtiel langs zijn tegenstander, waardoor deze voor de voeten van Achahbar kwam. De spits schoof simpel binnen: 1-0.

Gelijkmaker
De openingstreffer van NEC hing niet in de lucht, net als de gelijkmaker van Go Ahead die zes minuten later viel. De Nijmeegse defensie stond niet op te letten – met name Verdonk en Wojciech Golla – en Manchester City-huurling Aaron Nemane kon ver doorlopen. De snelle vleugelspeler kapte naar binnen, zag ruimte en schoof de bal in de rechterhoek achter doelman Joris Delle. Zo kon NEC weer opnieuw beginnen.

Wat vaststond was dat NEC tot dan zeker niet overtuigend speelde, maar daarna wel goede kansen kreeg op een nieuwe voorsprong. Zo had Jari Schuurman meer kunnen halen uit een mogelijkheid toen hij één op één met doelman Sonny Stevens kwam te staan na goed druk zetten en schoot Langil voorlangs nadat hij zich met een fraaie beweging langs Go Ahead-aanvoerder Xandro Schenk had gewerkt. De Fransman had richting de rust wél succes toen hij na een goede actie de assist gaf op de 2-1 van Kadioglu. De middenvelder werkte beheerst binnen na een overstapje van Achahbar. Go Ahead had na een denderende fase van NEC richting de rust geluk dat het na 45 minuten ‘maar’ 2-1 stond.