NEC hoopt zich binnenkort te versterken met Lars Olden Larsen, zo meldt Voetbal International. De Noorse linksbuiten staat momenteel onder contract bij het Russische FK Pari Nizjni Novgorod, maar kan door de oorlog in Oekraïne makkelijker vertrekken uit het land.

Larsen is een rechtsbenige linksbuiten die de afgelopen twee seizoenen uitkwam voor BK Häcken. In 2022 werd hij met de club kampioen van Zweden en dit jaar won hij met hen de beker. Dit seizoen kwam hij tot nu toe tot twaalf duels in de Allsvenskan (het hoogste niveau in Zweden). Daarin was hij goed voor vijf goals en vijf assists. Eerder kwam hij uit voor het tweede van Vålerenga. Daarnaast speelde hij op het tweede niveau van Noorwegen voor KFUM-Kamaretene Olso en Mjøndalen IF. De Noor kan ook als rechtsbuiten of aanvallende middenvelder spelen.

Door de oorlog in Oekraïne kan de 24-jarige Larsen makkelijker overstappen naar andere clubs. NEC probeert hem nu los te weken bij de Russische club. Daar ligt hij nog vast tot medio 2025. Larsen speelde maar drie duels voor Novgorod, omdat hij na de uitbraak van de oorlog gelijk naar Zweden vertrok. Tegen Zweedse media vertelde hij al niet van plan te zijn terug te keren naar Rusland.

Bij NEC moet hij de vervanger worden van Ibrahim Cissoko en de concurrentiestrijd aangaan met Magnus Mattsson. Door de veelzijdigheid van de Noor kan hij trainer Rogier Meijer meer opties geven in de aanval van de Nijmegenaren. Daar lag het afgelopen seizoen vaak het pijnpunt in De Goffert.

Foto: screenshot YouTube BK Häcken