Julian von Haacke maakt de overstap naar het Duitse SV Darmstadt 98. 

Trainer Torsten Frings kent de middenvelder van NEC nog uit hun tijd bij Werder Bremen, waar Von Haacke de jeugdelftallen doorliep. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar NEC en speelde tot dusver 30 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. Von Haacke heeft bij NEC nog een doorlopend contract van twee jaar. 
SV Darmstadt 98 speelde afgelopen seizoen in de Bundesliga, maar degradeerde als nummer laatst naar de 2. Bundesliga.

UPDATE Di 6 juni 17:34
NEC heeft via de officiële kanalen bevestigt dat Von Haacke de Nijmeegse club per direct verlaat. Hij heeft bij SV Darmstadt getekend voor drie jaar. "Ik ben blij met mijn overgang, dit is de juiste keuze. Ik ken Torsten Frings (trainer Darmstadt, red.) nog van mijn tijd bij Werder Bremen, dat was zeker een belangrijke reden voor mijn overstap.", aldus Von Haacke op de clubwebsite van SV Darmstadt.

Ook coach Frings is blij met de komst van Von Haacke. "Julian is een zeer getalenteerde speler. Ik ken Julian goed en heb hem het hele seizoen nauw gevolgd. Wij zijn erg blij dat we hem aan ons hebben kunnen binden en vertrouw erop dat hij een belangrijke rol kan spelen in ons team na zijn indrukwekkende prestaties in de Nederlandse Eredivisie."

Wij wensen Julian veel succes bij SV Darmstadt in de 2. Bundesliga!

Foto: Rob Koppers