Veel supporters van NEC hadden zich verheugd op de Open Dag op zondag. In de ochtend werd echter de oefenwedstrijd die op het programma stond afgelast. Blackburn Rovers zou de tegenstander zijn, maar vanwege veiligheidsoverwegingen werd de wedstrijd door de gemeente in samenwerking met de politie verboden. Iedereen die een ticket voor de wedstrijd had aangeschaft krijgt het geld terug.

Op de officiële site zegt NEC veel waarde te hechten aan het ten allen tijde pro-actief en transparant te communiceren richting de supporters en de media. In de hectiek van de afgelasting is dit echter niet gelukt. Nieuws van de afgelasting werd op de officiële site pas veel later gemeld. Alleen op Facebook en Twitter werd door de club melding gemaakt van de afgelasting.

Pas om 10:00 in de ochtend, minder dan vijf uur voor de aftrap van de wedstrijd, werd het besluit genomen de wedstrijd niet te spelen. "Na deze beslissing was het onze eerste taak om de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart te kunnen spelen in combinatie met een goed verloop van de Open Dag”, aldus Technisch Directeur Carlos Aalbers van NEC. “Politie Gelderland-Zuid gaf toestemming onder de strikte voorwaarde dat hierover niets zou worden gecommuniceerd en dat de wedstrijd achter gesloten deuren gespeeld zou worden. Dit kon in Hoenderloo waar Blackburn Rovers op trainingskamp was."

"Onze planning was om de wedstrijd om 17.00 uur te spelen, zodat we op de Open Dag voldoende de gelegenheid hadden voor de spelerspresentatie en de handtekeningen sessie voor de supporters. We hebben dit voorgesteld aan onze tegenstander, maar dit was helaas niet mogelijk omdat men gisteravond nog terug zou vliegen naar Manchester. We hebben vervolgens de spelers gebeld met het verzoek om zo snel mogelijk te komen om de wedstrijd vroeg in de middag te kunnen spelen. Dit is uiteindelijk gelukt en het was voor ons een zeer nuttige wedstrijd. Vervolgens zijn we allemaal in een sneltreinvaart naar het Goffertpark gekomen om nog deel te kunnen nemen aan het programma. Het is begrijpelijk dat veel bezoekers, waaronder veel kinderen, al weg waren. We hebben dan ook vanuit de spelers, trainers- en begeleidingsstaf voorgesteld om in de herfstvakantie een speciale fandag te organiseren, waar men alsnog uitgebreid kennis kan maken met alle spelers", aldus Aalbers.