NEC heeft een akkoord bereikt met alle medewerkers over een salarisoffer. In lijn met het akkoord aan noodmaatregelen dat de sociale partners FBO, VVCS, ProProf en CBV eerder bereikten gaat ook het Nijmeegse personeel daarin mee. Meerdere clubs deden dit eerder al. Er zijn afspraken gemaakt over het inleveren van salaris en het afzien van premies en bonussen. Spelers, staf, directie en kantoorpersoneel werken mee.

"We zitten in een fase die vraagt om betrokkenheid en loyaliteit van iedereen die onze club een warm hart toedraagt", vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubsite. "Ondanks de boodschap die niet leuk te brengen is als je spelers om een loonoffer komt vragen was er direct begrip. De perceptie in de voetballerij is totaal verkeerd over voetballers. Aangezien iedereen denkt dat iedere voetballer een grootverdiener is. Maar met een gemiddeld salaris van rond de Eur 2.700,- in de Eerste Divisie is er in onze divisie geen sprake van grootverdieners. Dus is elke euro er eentje die hard aan komt bij onze spelers en stafleden."

"Maar de bereidwilligheid bij de spelers en staf was vanaf mijn eerste gesprek enorm groot", vervolgt Van Schaik. "Zij denken in het belang van de club en zien de noodzaak de club nu te helpen overleven. Uiteraard draag ik als directeur met mijn managementteam ook bij door in te leveren. Gesprekken met ons kantoorpersoneel volgden na het akkoord met de spelers en het raakte mij dat het voltallige kantoorpersoneel zich aansloot bij het akkoord met de spelers. Dan spreek je echt van collectieve solidariteit. Dat tekent deze club, deze cultuur en de mensen."

Van Schaik bedankt alle medewerkers die meewerken aan het plan. "Eerlijk moet ik ook bekennen dat we deze steun hard nodig hebben in ons reddingsplan. Via deze weg wil ik namens de voltallige organisatie van N.E.C. iedereen ontzettend bedanken voor hun steun tot nu toe aan onze club. Deze steun en support geven ons de kracht met z’n allen op het stadion, spelers, stafleden, de academie en het kantoorpersoneel er elke dag keihard voor te gaan en te blijven vechten voor een toekomst voor NEC."

Foto: Rob Koppers