Anthony Musaba staat voor een overgang naar AS Monaco. Volgens Franse media bereikte NEC maandag een akkoord met de club over een transfer, waar een bedrag van ongeveer twee miljoen euro mee gemoeid zou zijn. Musaba moet nu nog de medische keuring ondergaan.

Een vertrek van Musaba was onvermijdelijk aangezien er vanuit het buitenland veel clubs in hem geïnteresseerd waren en hij nog maar één jaar vast lag bij NEC. Onder andere Borussia Dortmund, Valencia en Olympique Marseille hadden interesse, maar het werd AS Monaco. De Franse club bereikte eerder al een akkoord met NAC Breda over de komst van Jan Paul van Hecke.

Het is de vraag wat Monaco van plan is met Musaba. De kans lijkt klein dat de jonge aanvaller meteen bij het eerste aansluit. Een aannemelijk scenario is dat hij wordt verhuurd, bijvoorbeeld aan een club uit de Eredivisie. Monaco is met Van Hecke hetzelfde van plan.

De in Beuningen geboren Musaba kwam in 2009 in de jeugdopleiding van NEC terecht. In 2014 stapte hij over naar Vitesse, waar hij vier jaar later moest vertrekken. Musaba keerde terug bij NEC, bewees zich en ontwikkelde zich stormachtig. Na iets meer dan dertig wedstrijden in de hoofdmacht stonden de Europese topclubs al voor hem in de rij.

Algemeen directeur Wilco van Schaik was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Foto: Rob Koppers