Het seizoen van NEC is niet in gevaar, nu hoofdsponsor Energieflex uitstel van betaling heeft aangevraagd. Dat zegt de directeur van de club, Wilco van Schaik, in het radioprogramma On DeMandt van RN7.

Ondanks een mogelijk faillissement van de hoofdsponsor hoeven spelers noch supporters zich zorgen te maken over het verloop van dit seizoen. De Nijmeegse voetbalclub wilt nu eerst weten wat de toekomst in petto heeft voor de sponsor. Voor het geval dat Energieflex de financiële verplichtingen niet na kan komen, bereidt NEC een aantal scenario’s voor. Ook waren tijdens het kiezen van een hoofdsponsor afgelopen jaar meerdere partners geïnteresseerd. Zo moet een eventueel begrotingstekort opgevangen worden volgens Van Schaik: “Het shirt van NEC heeft een bepaalde waarde en dat willen we graag omzetten in geld, ook om dat gat wat eventueel in de begroting ontstaat ook weer te dichten.”

De situatie waarin de hoofdsponsor op dit moment verkeert, was onbekend bij de Nijmeegse voetbalclub: “Daar hadden we helemaal geen rekening mee gehouden. Vorige week sijpelde er wat naar binnen toe en donderdag aan het einde van de middag zat ik met de directie van Energieflex, en toen werd mij dit medegedeeld. Dat was voor ons als NEC wel een klap,” aldus Van Schaik. “Wij zijn echt overvallen.”

RTL Z meldde al eerder dat er financiële problemen waren bij de energieleverancier, alsmede haar moederbedrijf Flexenergie. Zo waren er aanvaringen met de Autoriteit Consument en Markt waarbij deze dreigde de vergunningen voor het leveren van energie in te trekken zolang de administratie bij Energieflex niet verbeterd werd. Van Schaik geeft aan dat NEC nooit problemen heeft gehad met het bedrijf: “Wij werken sinds 2016 met Energieflex. Aan het einde van afgelopen seizoen wilden ze graag voor op het shirt in plaats van Ouwehands Dierenpark. Daardoor was er de verwachting dat alles daar goed zat.”

Via onze mediapartner RN7.

Foto: Rob Koppers