NEC heeft zondagmiddag slechts een punt gepakt bij FC Den Bosch: 2-2. Door twee prachtige vrije trappen van Jordy Bruijn werd de fout van Kevin Bukusu nog een beetje goed gemaakt. Ook in de tweede helft mochten veel kansen niet baten.

Waar in het duel tegen MVV Syb van Ottele nog in de basis stond, kwam deze keer Bukusu als centrale verdediger op het veld. Ook Jonathan Okita was weer terug in de basis ten koste van Terell Ondaan. Bij Den Bosch stond een oude bekende in de basis. Frank Sturing, die de hele jeugdopleiding van NEC doorliep, kon bij NEC geen contractverlenging afdwingen en maakte afgelopen zomer de overstap naar Den Bosch.

De start van Den Bosch was goed, maar de Nijmegenaren kwamen toch op voorsprong. Nadat Ayman Sellouf een vrije trap had versierd op zo’n 18 meter van de goal, wist Bruijn de bal heel nauwkeurig in de linkerbovenhoek te schieten. NEC bleef in die periode de bovenliggende partij met onder andere kansen voor Janga en Tavsan. Maar het was Den Bosch dat de gelijkmaker op het scorebord kreeg. In de 23ste minuut was het raak voor de jonge middenvelder Ringo Meerveld, waarbij de verdediging van NEC geen sterke indruk maakte.

In de 28ste minuut ging Bukusu totaal in de fout. Waar hij dacht rustig de bal terug te kunnen spelen op z’n keeper, ging dit faliekant mis, waardoor de bal in één keer de goal in rolde. Zo werd de goeie start al snel in de prullenbak gegooid en stonden de Nijmegenaren na een half uur met 2-1 achter.

Ondanks de fouten kwam NEC toch weer op gelijke hoogte in de 45ste minuut. Nadat Sellouf wederom een vrije trap net buiten de zestien had versierd, ging Bruijn weer achter de bal staan en schoot hij hem ditmaal in de rechterkruising. Zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een tussenstand van 2-2.

Tweede helft
Nadat de rust erop zat, was het NEC dat het voortouw nam. Dit leidde onder meer op een grote kans voor Jonathan Okita. In de 65ste minuut wisselde NEC Van der Sluijs voor Sellouf om zo wederom een doorbraak te forceren. Vanaf dit moment kwam er meer druk op de defensie van Den Bosch. Vooral Okita speelde hierin een grote rol.

Een fout van Alblas kostte NEC bijna de kop in het laatste kwart. Terwijl hij alle tijd en ruimte had om de bal naar voren te spelen, speelde hij de bal in de voeten van Hornkamp die zo de bal voor open goal in kon schieten; Bukusu blokkeerde het schot en hield zo de Nijmegenaren in de wedstrijd. Ondanks kansen van Ondaan en Van Rooij bleef de stand gelijk. Strijd en wil mochten dit weekend niet baten en zo verliest NEC twee punten op bezoek bij Den Bosch.

Scoreverloop: 
12’ Jordy Bruijn 0-1
23’ Ringo Meerveld 1-1
28’ Kevin Bukusu (Eigen goal) 2-1
45’ Jordy Bruijn 2-2

Gele kaarten: 
Sturing (FC Den Bosch)
Van der Heijden (FC Den Bosch)
Okita (NEC)
Trotman (FC Den Bosch)
Vet (NEC)
Rogier Meijer (NEC)

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Opstelling NEC: Norbert Albas; Bart van Rooij, Rens van Eijden, Kevin Bukusu, Souffian El Karouani; Elayis Tavsan, Javier Vet, Jordy Bruijn, Ayman Sellouf (65’ Van der Sluijs); Jonathan Okita (74′ Ondaan), Rangelo Janga.

Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Declan Lambert (59’ Moreno Klas), Christophe van Zutphen, Frank Sturing (74’ Van der Velden), Dwayne Green (59’ Van Hedel); Ringo Meerveld, Kevin Felida, Steven van der Heijden; Rik Mulders, Jizz Hornkamp, Ryan Trotman (74’ Bolsius).

Foto: Rob Koppers