NEC kwam zaterdagavond niet verder dan 3-3 tegen PEC Zwolle. De Nijmegenaren kwamen eerst 2-0 achter. Over het algemeen was NEC de bovenliggende partij met enkele goede fases. Michael Higdon en Sören Rieks waren trefzeker voor de uitploeg.
Al na 6 minuten nam PEC Zwolle de leiding in de wedstrijd. Guyon Fernandez profiteerde maximaal van een nonchalante fout in de opbouw bij NEC. Een pass van Ryan Koolwijk werd onderschept en Fernandez werd met zijn snelheid weggestuurd. Hij verschalkte Kalle Johnsson met een schuiver in de lange hoek: 1-0. NEC kon in de eerste tien minuten van de wedstrijd niet gevaarlijk worden. Met name in de passing was de uitploeg slordig in de beginfase. In de 15e minuut kreeg PEC zijn tweede grote kans van de wedstrijd. Een voorzet van de zijkant kwam op de rand van het zestienmetergebied voor de voeten van Ryan Thomas. Zijn schot werd makkelijk gepakt door Johnsson.
Na de 20e minuut kreeg NEC iets meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in een paar grote kansen voor Michael Higdon, Navarone Foor, Samuel Stefanik en Kevin Conboy. Elk schot resulteerde niet een een doelpunt voor de Nijmegenaren. Vaak lag keeper Boer in de weg. 
Net in de fase waarin NEC de wedstrijd volledig leek te domineren scoorde PEC Zwolle de 2-0 in de 35e minuut. Een vrije trap van Matheus Klich werd van 35 meter in het strafschopgebied getrapt. Zijn vrije trap werd echter door niemand aangeraakt en belandde achter Johnsson in het doel: 2-0. Drie minuten later had Zwolle de wedstrijd kunnen beslissen. Nadat Thomas door de verdediging van NEC slalomde gaf hij de bal af aan Karagounis, die zijn schot geblokt zag worden door Conboy.
Net als de tweede goal van PEC kwam de tegentreffer van NEC uit het niets. Een afgeslagen corner kwam in de 43e minuut op randje zestienmetergebied voor de rechtervoet van Sören Rieks terecht. De Deense middenvelder twijfelde geen moment. Met een half-volley schoot hij de bal prachtig snoeihard in het Zwolse doel:2-1. De Deen maakte daarmee zijn vijfde goal van het seizoen. Daardoor ging de uitploeg slechts met een doelpunt achterstand de rust in.  
Meteen na rust werd NEC gevaarlijk. Een voorzet van Conboy werd door niemand ingetikt. De aanval was nog niet afgelopen. Jahanbakhsh pikte de bal op aan de zijlijn. Hij lanceerde Marnick Vermijl die de bal laag voor het doel voorgaf. Michael Higdon kreeg zijn voet tegen de bal en zag de bal deze keer wel in het doel vliegen. Boer raakte de bal wel maar kon er niet voor zorgen dat de Engelse spits, met zijn tiende goal van het seizoen, de gelijkmaker op het bord zette in de 47e minuut. Daarna had NEC een tijdje het betere van het spel.
Het goede spel van NEC macht niet baten. Joost Broerse kreeg de gelegenheid om vanaf 25 meter uit te halen. Hij liet de kans in de 57e minuut niet onbenut. Zijn harde afstandschot kwam in de linkerbovenhoek achter Johnsson: 3-2.
Een paar minuten later kreeg Jahanbakhsh de kans op een gelijkmaker. Zijn schot werd geblokkeerd waarna Zwolle gevaarlijk werd uit de counter via de ingevallen Narsingh. In de 61e minuut kreeg Jahanbakhsh nog een kans op de gelijkmaker. Na een mooi lopende aanval van NEC schoot de Iraniër net over, zijn schot werd nog licht getoucheerd door Broerse. Weer twee minuten later kreeg Higdon een kans op de gelijkmaker. De Engelse spits raakt de bal nog terwijl hij naar beneden werd getrokken. Zijn schot raakte de buitenkant van de paal maar NEC kreeg wel een corner. Uit de corner kopte Rens van Eijden de bal snoeihard richting het Zwolse doel. Zijn kopbal werd overgetikt door Boer aangezien de bal recht op hem af kwam.   
In de 69e minuut kreeg Conboy de bal op links. Zijn lage voorzet kwam voor de voeten van Rieks. Zijn schot van dichtbij verschalkte Boer in de korte hoek. Daardoor maakte de goedspelende Deen zijn tweede doelpunt van de avond:3-3. In de fase daarna ging de wedstrijd meer gelijk op. Beide ploegen creëerden een tijdje geen grote kansen.
De slotfase begon met een kans voor NEC. Een prachtige voorzet van Alireza Jahanbakhsh werd door Soren Rieks volledig verkeerd geraakt. De Deen liet de kans op de hattrick liggen, zijn schot ging huizenhoog over. De volgende kans was voor PEC Zwolle. In de87ste minuut kwam invaller Benson in een 1-op-1 met Kalle Johnsson. De Zweedse goalie redde voortreffelijk op zijn inzet. Daarmee eindigde de wedstrijd in 3-3. Volgende week speelt NEC uit bij directe concurrent Roda JC uit Kerkrade.
Geel NEC: Van Eijden en Stefanik.
Scoreverloop
1-0: Fernandez 6’
2-0: Klich 35’
2-1: Rieks 43
2-2’: Higdon 47’
3-2: Broerse 57’
3-3: Rieks 69’
Scheidsrechter: Higler
Opstelling NEC: Johnsson, Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Conboy, Stefanik, Koolwijk, Rieks, Jahanbakhsh, Higdon, Foor(66 Jantscher)
Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Klich, Saymak, Drost, Karagounis(55 Narsingh) , Fernandez(Benson 71), Thomas