De Nijmegenaren zijn een ronde verder in de KNVB-beker. Makkelijk ging dat echter niet. Op sportpark de Toekomst hadden de Nijmegenaren strafschoppen nodig om te winnen van de amateurs van Ajax. Tegen de Amsterdammers uit de Zaterdag Topklasse kwam NEC in de reguliere speeltijd niet verder dan 1-1. Nadat beide ploegen in de verlenging een keer scoorden werden alle penalty’s de NEC benut.
NEC kwam in de 22ste minuut op voorsprong door een doelpunt van spits Sjoerd Ars. De goalgetter kon de voorzet van Navarone Foor vanaf links makkelijk intikken:0-1. Heel goed zat NEC niet in de wedstrijd. De goal van Ajax liet ook niet heel lang op zich wachten.
Doelman Joshua Smits, de afgelopen weken een zekerheid achterin, speelde Rens van Eijden niet fijn in. Ajacied Eliosghiri kan de bal eenvoudig van de verdediger afpakken en doorlopen richting doel. Met een subtiel stiftje was hij doelman Smits te slim af:1-1.
NEC kreeg ondanks het slechte spel wel kansen. Tobias Haitz schoot een bal uit de corner op de lat en Marcel Appiah was van dichtbij gevaarlijk maar doelman Been kon daarop redden. Een verlenging was het gevolg. En daarin ging het vrij snel mis. Een schot van buiten de zestien kon door Smits nog worden gepareerd. Daarna trapte Haitz ongelukkig over de bal heen. Waarna Metzemaekers de bal in het doel schoot:2-1. In de 102de minuut werd het vier minuten later weer gelijk. Alireza Jahanbakhsh schoot een vrije trap van 25 meter eenvoudig in het Amsterdamse doel:2-2.
In de strafschoppenserie waren de Nijmegenaren koelbloedig. Alle strafschoppennemers schoten raak met Gregror Breinburg als laatste. Doelpuntenmaker Metzemaekers zag zijn penalty worden gekeerd door Smits. De volgende wedstrijd is op de Vijverberg in Doetinchem tegen De Graafschap.