NEC heeft de kwartfinale van de KNVB-beker bereikt. De ploeg van Anton Janssen won met 0-1 uit bij FC Groningen. Sören Rieks maakt de enige treffer van de avond.
De wedstrijd begon direct al erg open. Beide ploegen speelden met druk naar voren en creërden enkele kansen. In de 7e minuut redde Kalle Johnsson knap op een hard schot van Tjaronn Chery. De Zweedse sluitpost stompte de bal uit de rechterhoek. Al snel nam Groningen meer het initiatief, waarbij NEC er voetballend uit probeerde te komen met de snelle aanvallers Hemlein, Rieks en Jahanbakhsh. Toch bleef NEC druk zetten en de aanvallende strategie hanteren. Dit resulteerde in enkele matige kansen. Na ongeveer 25 minuten werd NEC zichtbaar beter en kwam de ploeg meer in balbezit.
Uit een counter kreeg FC Groningen uit het niets een grote kans. Een voorzet van Filip Kostic bereikte Michael de Leeuw, maar de inzet van de aanvaller werd gepareerd door Johnsson. Uit de redding kwam de bal tegen De Leeuw aan, waarna deze over het doel zeilde. NEC moest het in deze fase vooral hebben van spelhervattingen. Vlak voor rust namen de bezoekers uit Nijmegen dan toch de leiding. Sören Rieks onderschepte de bal en kon zomaar alleen op doelman Bizot af. De Deen bleef koel en rondde knap af: 0-1. Hierna werd meteen afgefloten voor de rust.

De thuisploeg kwam fris de kleedkamer uit en kreeg meteen een grote kans waarop Johnsson redding moest brengen. Na een uur spelen werd een schot van Jahanbakhsh van de lijn gehaald door Groningen-verdediger Botteghin. Even later pareerde Bizot een harde knal van invaller Stefanik. Johnsson was ook in het eerst kwartier van de tweede helft belangrijk voor zijn ploeg met enkele knappe reddingen. In de 72e minuut zette de thuisploeg aan en van buiten het strafschopgebied pegelde Adorjan op het doel. Zijn schot ging via de lat over.
Met nog een kwartier op de klok begon de tijd te dringen voor Groningen, die dan ook voor elke bal vochten. Uit een voorzet vanaf de rechterflank bood de lat redding voor NEC op een kopbal van De Leeuw. Even later kwamen de Nijmegenaren opnieuw goed weg. Een schot van Chery werd tot twee keer toe gered door Johnsson. Het werd nu echt billenknijpen voor NEC. Later zeilde een schot van Kieftenbeld nog maar net over het Nijmeegse doel. Na enkele minuten consolideren in de blessuretijd floot scheidsrechter Wiedemeijer af. NEC bekert verder.
Aankomende zondag speelt NEC opnieuw in en tegen Groningen. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt.
Wedstrijdverloop
44’ 0-1: Rieks.
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Disveld, Leiwakabessy (53’ Stefanik); Koolwijk, Rieks, Conboy; Hemlein (90’ Diarra), Higdon, Jahanbakhsh (84’ Foor).
Opstelling FC Groningen: Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (64’ Adorjan), Kieftenbeld, Chery; Kirm, De Leeuw, Kostic (73’ Zeefuik).