NEC wist dinsdagavond in de JENS Vesting wél te winnen van FC Emmen. Sven Braken kantelde het duel in het voordeel van NEC, nadat Bannink de Emmenaren nog op voorsprong had gezet. Ook Arnaut Groeneveld was trefzeker.

Bekijk hier de samenvatting van FC Emmen – NEC.

Bij NEC verscheen Joris Delle aan de aftrap. De Franse goalie mag komend seizoen in het bekertoernooi het doel verdedigen. Verder nam Michael Heinloth de rechtsbackpositie over van Guus Joppen en kreeg Ferdi Kadioglu de voorkeur boven Jari Schuurman achter de spits.

NEC startte wederom sterk aan het duel en kreeg een aantal grote mogelijkheden. Via Van der Pavert, Rayhi, Heinloth en Kadioglu was NEC dichtbij de openingstreffer, maar Telgenkamp had telkens een antwoord.Na een half uur spelen was het FC Emmen dat de score opende. Een fraaie steekbal werd knap meegenomen door Alexander Bannink die beheerst de 1-0 op het scorebord zette. Waar FC Emmen nog in de euforische stemming zat schakelde NEC razendsnel en kwam het niet veel later alweer op 1-1, nadat Braken profiteerde van een te korte terugspeelbal: 1-1.

Meteen na rust kwam NEC op voorsprong. Uit een fraaie voorzet van Golla scoorde Braken knap met het hoofd. Niet veel later leek NEC het duel al te beslissen. Arnaut Groeneveld promoveerde een prachtige loopactie van Kadioglu op het middenveld tot doelpunt: hij schoot de bal strak in de korte hoek en tilde de stand zo naar 1-3. Hiermee leek het duel gespeeld en controleerde NEC het duel. Kadioglu schoot nog op de paal.

Zo heeft NEC de tweede ronde van de KNVB Beker gehaald. Wie de tegenstander in die ronde wordt, wordt donderdagavond bepaald.

Wedstrijdstatistieken

NEC: Delle; Heinloth, Golla, van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Kadioglu, Breinburg; Rayhi (’85 Sleegers), Braken, Groeneveld

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Lima, Bakker (31′ Voest); Loen, Klok, Ben Moussa, Chacon; Peters, Bannink

Doelpunten:
’30 Bannink 1-0
’34 Braken 1-1
’48 Braken 1-2
’54 Groeneveld 1-3

Foto: David van Haren