NEC heeft woensdagavond in en tegen Groningen de kwartfinale van de KNVB beker bereikt. Dankzij doelpunten van Goossens en Fejzullahu en de "nul" achterin wist NEC voor het eerst onder Wiljan Vloet te winnen.
De eerste helft verliep dramatisch tegen een goed spelend Groningen. Tot grote kansen voor de ploeg van Ron Jans leidde dit echter niet. Slechts met afstandsschoten waren de Groningers gevaarlijk. Vlak voor rust waren zij nog het dichtst bij een treffer toen de uitstekend keepende Babos zich verkeek op een vreemde stuiterbal.
Bas Sibum maakte na rust zijn rentree in het eerste van NEC. De Drent speelde maandenlang niet door een hardnekkige blessure maar viel in op de rechterflank. NEC, wat dus met drie verdedigers speelde (Van Eijden, Pothuizen, El-Akchaoui begonnen in de tweede helft), kwam beter voor de dag dan voor de rust. Er zat meer rust in het spel en zonder veel te creëren kregen de Nijmegenaren het betere van het spel.

Na ongeveer een uur spelen resulteerde dit betere spel in de 0-1. Een vrije trap van Goossens van ruim 25 meter werd verkeerd beoordeeld door keeper Luciano. Opnieuw werd Groningen sterker maar de verdediging, inmiddels met Nuytinck die de geblesseerde Pothuizen verving, hield stand en ook keeper Babos was met een paar goede reddingen belangrijk voor de Nijmegenaren.
Vlak voor tijd resulteerde één van de counters van NEC in de bevrijdende tweede treffer. Björn Vleminckx verzond een knappe pass op Fejzullahu die met alleen Luciano nog voor zich het hoofd koel hield: 0-2.