NEC heeft woensdagavond in de eigen Goffert verdienstelijk maar met weinig spektakel met 1-1 gelijk gespeeld tegen AZ. Genéro Zeefuik promoveerde in de eerste helft een schot van Navarone Foor tot doelpunt, na de rust trok AZ-spits Ruud Boymans de stand gelijk. Door het gelijke spel behoudt NEC een minimale kans op het behalen van play offs voor Europees voetbal.
NEC begon de wedstrijd in de wetenschap dat een overwinning tegen nummer 4 AZ eigenlijk noodzaak was om een reële kans te behouden op het spelen van play offs om een plekje in de Europa League. Dat straalde de ploeg van Alex Pastoor echter niet direct uit. Het baltempo was vanaf het begin niet bijster hoog en grote kansen waren er voor beide doelen eigenlijk niet te noteren. Het doelpunt van Genéro Zeefuik na 13 minuten kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Navarone Foor die niet aarzelde en vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde. Zeefuik stond precies in de baan van het schot en veranderde deze met de hak zo dat keeper AZ-keeper Esteban kansloos was.

Pas in de tweede helft waren er ook echte kansen voor AZ. Eerste miste Boymans nog een mooie kopkans en even later strandde ex-NEC’er Holman op Gabor Babos. Maar nog geen zestig seconden later was het alsnog raak. Boymans kopte nu wel goed in en via de rug van de ongelukkige Ryan Koolwijk belandde de bal in het net achter de kansloze Babos: 1-1.
In het laatste half uur kon geen van beide teams echt nog een vuist maken. En dus rest er voor NEC de conclusie dat er nog een minimale kans is op het bereiken van de play offs. Hiervoor moet op 6 mei wel worden gewonnen op bezoek bij Heracles en zijn de Nijmegenaren ook nog eens afhankelijk van het resultaat van andere wedstrijden.
Voor foto’s klik hier.