In een weinig vermakelijke wedstrijd heeft NEC slechts een punt overgehouden. In de eigen Goffert werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. Hiermee verzuimt NEC het om de negende plaats in de Eredivisie te bemachtigen. RKC blijft op deze plek staan en ook NEC behoudt de tiende plaats. Een plek die recht geeft voor de play-offs voor een Europees ticket is nog altijd haalbaar voor de ploeg van Alex Pastoor.
NEC kon geen beroep doen op basisspelers Leroy George en Ryan Koolwijk vanwege respectievelijk een blessure en een schorsing. Rémy Amieux en Youri Loen namen hun plaatsen in de basiself in. De eerste kans van de wedstrijd was voor jongeling Navarone Foor, maar zijn schot vloog over het doel van Jeroen Zoet. NEC zakte daarna in en creëerde nog maar weinig. Na ongeveer een half uur gespeeld te hebben was er een kans voor NEC. Kevin Conboy kopte de bal na een vrije trap in de handen van de doelman.
RKC was in de eerste helft voor een groot deel de bovenliggende partij, het hield NEC goed onder controle. Hoewel er veel balbezit was voor de Waalwijkers, leidde dit niet tot grote kansen. Rick ten Voorde, dit seizoen door NEC verhuurd aan RKC, kon samen met Hongaar Krisztián Nemeth niet voor voldoende gevaar voor het doel zorgen. Na een matige eerste helft gingen beide teams rusten met een 0-0 tussenstand op het scorebord.
De tweede helft zorgde echter niet voor verbetering in het spel van beide ploegen. Melvin Platje kwam in de ploeg voor Youri Loen, die zijn stempel niet op de wedstrijd kon drukken. Platje maakte zijn naam als ‘supersub’ direct waar, na een kwartier spelen maakte hij de 1-0 door na de hoekschop van Lasse Schöne uit een kluts de bal in het net te schieten.
Slechts twee minuten na de openingstreffer was het aan de andere kans van het veld feest. De  verdediging van NEC werd verrast door een lange bal van RKC. Er werd geappelleerd voor buitenspel aan Nijmeegse zijde, maar de grensrechter hield zijn vlag omlaag. Uitgerekend Rick ten Voorde maakte de kans koel af en schoot de bal langs doelman Gabor Babos.
Na de tegentreffer zette NEC weer aan en dit leidde tot enkele kansen, maar gescoord werd er niet. Door een misverstand tussen Zoltan Szelesi en Gabor Babos ontstond er nog een grote kans voor RKC, maar Mitchell Schet kon deze niet benutten. De spits kon na een pass van Jeff Stans de bal bijna het doel in lopen, maar schoot net naast.
Door dit gelijkspel pakken beide ploegen een punt waar ze eigenlijk niet veel aan lijken te hebben. Een winnaar van dit duel zou ‘de winnaar van het weekend’ zijn geweest, omdat zowel Heracles Almelo, FC Utrecht als Roda JC hun wedstrijden verloren. Maar een winnaar kwam er niet. NEC heeft nog twee moeilijke wedstrijden voor de boeg, namelijk AZ-thuis en Heracles-uit. RKC speelt nog thuis tegen directe concurrent Roda JC en uit tegen NAC Breda.
De stand van plek acht tot en met twaalf ziet er na 32 speelrondes als volgt uit:
8. Roda JC Kerkrade 32-44 (-10)
9. RKC Waalwijk 32-42 (-11)
————————————–
10. NEC 32-41 (-4)
11. Heracles Almelo 32-40 (-6)
12. FC Utrecht 32-39 (-5)
Voor foto’s klik hier.