NEC is vrijdag begonnen aan het seizoen 2024/25. De selectie van trainer Rogier Meijer stond voor het eerst sinds de zomerstop op het trainingsveld. Onder toezien van honderden fans, die ook van het mooie weer genoten, werd de eerste training van de voorbereiding afgewerkt.

Koki Ogawa, Kodai Sano en Calvin Verdonk waren nog niet van de partij. Zij speelden nog interlands met Japan en Indonesië tijdens de zomer. Binnenkort treffen beide landen elkaar in de WK-kwalificatie van Azië.

Een andere opvallende afwezige was Sontje Hansen. De jongen buitenspeler trainde als enige van de selectie binnen. Meijer gaf aan dat Hansen door de blessure die hij eind vorig seizoen opliep rustig gebracht zal worden deze voorbereiding. Nieuwelingen als Sami Ouaissa en Stijn van Gassel waren wel van de partij. Na afloop waren zij dan ook in trek bij de fans, die een handtekening en foto wilden scoren.

De eerste oefenwedstrijd van NEC staat volgende week zaterdag op de planning. Dan trekken de Nijmegenaren naar Zeeland voor een duel tegen het Schouws elftal. Op zaterdag 10 augustus speelt NEC de eerste Eredivisiewedstrijd van het nieuwe seizoen. FC Twente is dan de tegenstander in De Goffert.

Foto: Rob Koppers