NEC is vrijdag aan de voorbereiding begonnen met een overwinning op de amateurs van NEC: 0-7. Trainer Jack de Gier stuurde in de twee helften twee verschillende elftallen het veld in.

Ferdi Kadioglu, Frank Sturing en Michael den Heijer ontbraken vanwege blessureleed. De profs startten fel, mede omdat De Gier bleef hameren op het hoge druk zetten. De amateurs kwamen daardoor niet tot veel kansen. De formatie van De Gier waagde uit vrije trappen enkele pogingen. Dani Theunissen miste na 25 minuten een enorme kans. Ole Romeny deed het voorbereidend werk, maar Theunissen schoot over.

Even later opende NEC alsnog de score. Sven Braken schoof op aangeven van Anass Achahbar de 0-1 binnen. Braken raakte later ook nog de lat uit een vrije trap. De spits zorgde vlak voor het rustsignaal alsnog voor de tweede proftreffer door raak te koppen uit een voorzet van Theunissen.

In de tweede helft verschenen elf andere spelers bij de profs, veelal reserves en jeugdspelers. Veel van die spelers krijgen in de voorbereiding de kans om zich te laten zien, wat hen erg gretig maakte. Lowie van Zundert kreeg bijvoorbeeld een goede kans, maar zag de keeper van de amateurs redding brengen. Later treuzelde Mex Bakker, waardoor een verdediger kon optreden toen Van Zundert wilde uithalen.

Bakker kon toch nog juichen toen hij na een krap uur voor 0-3 zorgde. Van Zundert werd weggestuurd met een goede steekpass na een snelle aanval. De keeper pakte zijn inzet, maar Bakker werkte in de rebound binnen. De doelman stond enkele minuten later weer in de weg bij Van Zundert, maar in een tweede poging was het wel raak voor de aanvaller met een verleden bij de amateurtak. Hicham Haouat tekende voor 0-5 door de bal over de keeper te tikken en Lance Duijvestijn, overgekomen van ADO Den Haag, tekende voor 0-6. De middenvelder miste kort daarna nog een grote kans op de zevende goal. Vlak voor tijd tekende Van Zundert nog voor de 0-7.