Na een korte winterstop staat zondag de 21’ste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie en de eerste van het nieuwe decennium op het programma. Thuis tegen FC Den Bosch hoopt NEC de laatste wedstrijd van 2019 (4-1 winst op FC Eindhoven) een goed vervolg te geven.

Iedereen met een NEC-hart zal met gemengde gevoelens terugkijken op de eerste seizoenshelft, waar NEC goede reeksen met slechte afwisselde. Met een negende plek is deelname aan de play-offs nog steeds binnen bereik en met veel concurrenten op minder dan vijf punten achterstand is stijgen op de ranglijst ook goed haalbaar.

Dan zal de wisselvalligheid uit het elftal van het trainerstrio moeten slijpen. De thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch is namelijk in eerste instantie op NEC’s negende plek op de ranglijst te verdedigen. Met twee punten achterstand hijgen de Brabanders in de nek. Ook voor de formatie van trainer Erik van der Ven is het een wisselvallig seizoen. Bij Den Bosch zijn middenvelders Ruben Rodrigues en oud-NEC’er Paco van Moorsel de gevaarlijkste mannen.

In Estepona heeft NEC met de eerste selectie tegen de Lincoln Red Imps geoefend en gewonnen. Uit die opstelling blijkt dat François Gesthuizen, Rogier Meijer en Adrie Bogers geen intentie hebben om de selectie om te gooien. Dat zal waarschijnlijk dat Ole Romeny, tegen de club uit Gibraltar twee keer trefzeker, weer in de spits zal starten, geflankeerd door Jonathan Okita en Anthony Musaba.

Josef Kvida, die tegen Eindhoven voor de winterstop geblesseerd uitviel, zal ook weer spelen. Van de huidige selectie, waar Dirk Proper sinds dit kalenderjaar definitief aan is toegevoegd, ontbreken alleen Norbert Alblas en Tom Overtoom met langere blessures, terwijl Zian Flemming geschorst is. Of Randy Wolters erbij zal zijn is de vraag. Hij ontbrak in Spanje wegens een blessure en mag bovendien vertrekken bij NEC.

Eerder dit seizoen in Den Bosch eindigde deze wedstrijd in 2-2. Toen kwam Den Bosch twee keer op voorsprong via een eigen goal van Cas Odenthal en een doelpunt van Rodrigues. Romeny maakte toen in 1-1 en invaller Etien Velikonja maakte toen diep in blessuretijd opnieuw de gelijkmaker. De thuiseditie tegen Den Bosch is ditmaal op zondag om 16:45, met als scheids Clay Ruperti. De wedstrijd is live te volgen op tv bij FOX Sports 1, op de radio bij RN7 en bij onze liveblog. 

Foto: Orange Pictures