Nu NEC is gepromoveerd naar de Eredivisie is het handig om te weten wanneer het komende seizoen begint. Dat gebeurt in het weekend van 14 en 15 augustus. De Keuken Kampioen Divisie begint op 6 augustus.

De laatste speeldag is op zondag 15 mei en net als afgelopen seizoen vindt speelronde 33 midden in de week plaats, op woensdag 11 mei. Er zijn in totaal drie midweekse speelrondes (21-23 september en 21-23 december).

NEC zal komend seizoen ook weer een winterstop hebben. Na de midweekse speelronde in december wordt er pas op 14 januari weer gevoetbald, wat ruimte overlaat voor een eventueel trainingskamp. In het laatste weekend van januari zijn de Eredivisie-clubs vrij. “Dat is een speelmoment in de kalender van de FIFA, waar in alle overige continenten interlands zullen worden gespeeld, maar waar de UEFA geen gebruik van maakt. De clubs uit de Eredivisie hebben aangegeven die speeldata niet in actie te willen komen”, meldt de KNVB.

Competitieprogramma

Nu is het wachten op het concept competitieprogramma dat de KNVB bekendmaakt. Dit gebeurt over twee weken al, op woensdag 9 juni.