De feestdagen zitten erop en de spelers van NEC zijn na een korte vakantie weer begonnen met trainen. Onder de Spaanse zon in Mijas werkte de selectie van trainer Rogier Meijer woensdag de eerste training af op het trainingskamp in Zuid-Spanje. Daarbij stonden er (maar) 21 spelers op het veld.

Zo blijven Nils Rossen en Kas de Wit achter in Nederland vanwege blessures, terwijl jeugdspelers zoals Daan Maas, Luc Netten, Selim Can Sönmez en D’Leanu Arts ook niet op het vliegtuig stapten richting Málaga. Bas Dost is er ook niet bij. Hij ‘houdt thuis rust’, zo communiceerde NEC.

Smalle selectie

De eerste training in Spanje was een halfuurtje open voor de pers. De spelers werden eerst onderworpen aan een shuttle run test om zo aan de conditie te werken. Daarna riep Meijer zijn selectie bij zich. Hij sprak zijn mannen toe en legde daarin uit waarom er gekozen is om met een smalle selectie af te reizen naar Spanje. Zo hamerde hij op het feit dat zijn ploeg er gelijk moet staan in de tweede seizoenshelft, aangezien deze gelijk begint met een drukke en zware week. NEC neemt het op 14 januari op tegen Feyenoord, om vervolgens drie dagen later te spelen tegen Go Ahead Eagles in de achtste finale van de KNVB Beker. 20 januari komt FC Twente dan alweer op bezoek.

Tijdens het trainingskamp zal er gewerkt worden aan de fysieke gesteldheid van de spelers, maar vooral om de automatismes er goed in te krijgen binnen de ploeg. Daarom is er dus gekozen voor een smallere selectie bij de Nijmegenaren.

Foto: ForzaNEC