NEC is woensdag in zomerse omstandigheden gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met zestien veldspelers en drie keepers werden verschillende pass- en trapvormen afgewerkt en werd er afgesloten met een grote partijvorm. Grote namen ontbraken op het veld.

Onder toeziend oog van een kleine 200 fans ging het er rustig aan toe, zoals altijd bij een eerste oefensessie. Die fans kregen, tot teleurstelling van met name de jongere garde, geen glimp te zien van Lasse Schöne. De Deen voegt zich donderdag pas bij de groep. Elayis Tavsan en Danny Vukovic waren ook afwezig. Het duo sluit 4 juli aan omdat zij pas recent vakantie hebben. Tavsan plaatste zich met Jong Oranje voor het EK, Vukovic plaatste zich voor het WK. 

Na afloop was er tijd voor foto’s en handtekeningen. Maar ook daar dropen sommige fans teleurgesteld af: Oussama Tannane ontbrak eveneens. Zoals direct na zijn komst dinsdagavond bekend werd gemaakt sluit de vaardige middenvelder pas aan op 4 juli. Hij werkt tot die tijd voor zichzelf. Pedro Marques, de nieuwe spits, was er wel bij. 

Marques moest na afloop vrijwel alle aanwezige media te woord staan, deelde handtekeningen uit en moest met menig-fan op de foto. Dat alles tot ongenoegen van de jaloerse Ivan Marquez, die geen zin had om te wachten op de populaire spits. Spits Marques kwam weliswaar in Weurt met verdediger Marquez, maar hoe hij terugkwam: dat mocht hij gaan vragen aan Jordy Bruijn… 

Donderdag en vrijdag traint NEC weer om 15:00. De komende weken is dat telkens op de velden van WVW, vrij toegankelijk voor supporters. 

Foto’s: Rob Koppers