"Anthony Musaba gaat een hele goede transfer maken voor NEC", liet Wilco van Schaik gisteravond weten tijdens de supportersavond in de Goffert die online te volgen was. Op bedragen gaat de algemeen directeur niet in, maar er is naar verluidt een bedrag van ruim twee miljoen euro mee gemoeid, waarbij ook nog een doorverkooppercentage bedongen is.
De transfer naar AS Monaco hangt al weken in de lucht. Franse media melden ook dat de buitenspeler volgende week medisch wordt gekeurd. "Met dit soort processen met buitenlandse clubs heb je te maken met de details in de complexe contracten", zegt Van Schaik. "Maar ook wanneer iemand erheen kan gaan en gekeurd kan worden."
Van Schaik vervolgt: "Wij zijn al maanden bezig met dit proces met Anthony en zijn familie. Hij gaat een hele goede transfer maken voor NEC, wat heel belangrijk is in deze coronatijd. Het is iets om trots op te zijn, dat hij naar een grote buitenlandse club gaat. Er zit een doorverkooppercentage bij, dat is gebruikelijk bij dit soort transfers."

Foto: Rob Koppers