De B1 van NEC heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In Volendam won de ploeg van Roy de Haan met 2-0 van de plaatselijke FC. Jesse van der Putten en Max Boonstoppel waren trefzeker voor de Nijmegenaren.

De winst is extra knap omdat NEC een groot deel van de tweede helft met een man minder speelde. Youri Roseboom was onfortuinlijk en kreeg zijn tweede gele kaart. In ondertal kwamen de bezoekers in de blessuretijd op 0-2 uit een strafschop. Michael Dangi werd gevloerd in de zestien.

Na twee speelrondes zegt de ranglijst nog weinig, maar NEC staat nu achtste met drie punten. Sparta en ADO Den Haag leiden met zes punten.

PEC Zwolle A1 – NEC A1 1-0
De A1 blijft helaas nog puntloos in de eredivisie. PEC Zwolle won op eigen veld nipt met 1-0. De Zwollenaren pakten daarmee de eerste punten van het seizoen. De ploeg van Virgilio Teixeira wacht daar nog op. Roda JC, Vitesse en FC Volendam hebben ook nog geen punten. Volgende week kan NEC tegen FC Utrecht de eerste punten pakken.

NEC C1 – Ajax C1 1-5
De C1 van Ajax was duidelijk te sterk voor die van NEC. In Nijmegen werd het 1-5. De ploeg van Mark Otten kan volgende week bij ADO Den Haag voor revanche gaan.

NEC D1 – VVV-Venlo D1 2-0
De D1 had een goede dag en won met 2-0 van de leeftijdgenoten van VVV-Venlo.

Foto: David van Haren