NEC heeft de bekernederlaag amper verwerkt verwerkt en de volgende wedstrijd staat alweer op het programma. NEC reist zondag af naar Friesland voor het duel tegen SC Heerenveen. In deze mindere periode voor NEC is dit, als je het statistisch bekijkt, een fijn duel. Heerenveen won sinds 2010 niet meer van NEC in eigen huis.

19 maart dat jaar was de laatste keer dat Heerenveen een driepunter pakte in eigen huis. Het werd toen 4-1. John Goossens schoot NEC nog op 0-1, maar Gerald Sibon was niet te houden en zette Heerenveen met twee goals weer op voorsprong. Uiteindelijk werd het in de blessuretijd nog 4-1. De jaren daarop is NEC redelijk succesvol geweest in het Abe Lenstra stadion. Zo werd in 2012 in speelronde 1 met 0-2 gewonnen en pakte NEC in het degradatie-seizoen 2013/14 een punt nadat het eerst op 2-0 achterstand was gekomen (eindstand 2-2).

Danjuma en Taiwo bezorgen NEC driepunter

Het laatste bezoekje aan Heerenveen, in 2017, leverde een overwinning op. Onder leiding van interim-trainer Ron de Groot hoopte NEC nacompetitie te ontlopen. Arnaut Groeneveld en Taiwo Awonyini hielpen de Nijmegenaren aan een zege, maar helaas waren de resultaten op de andere velden niet voldoende voor directe handhaving.

Nu ziet de wereld er heel anders uit en staat Heerenveen twee punten achter op NEC. De Nijmegenaren presteren dit seizoen ook nog eens beter buitenshuis (V3, W8, G3) en met deze gegevens erbij kan dit niet meer misgaan, toch?