Het is inmiddels traditie geworden: ForzaNEC laat NEC-volgers de eindstand van het komende seizoen voorspellen. Dat zij alle twaalf NEC boven de play-offs voor promotie en degradatie streep posteren mag misschien al een verrassing genoemd worden, aangezien de Nijmegenaren toch ietwat gelukkig promoveerden naar de Eredivisie. Toch is er één voorspelling die echt uit het oog springt: de voorspelde achtste plek voor NEC door Jan Sommerdijk van Omroep Gelderland. In de Jarda Podcast werd er met hem over zijn voorspelling gesproken.

“Het linkerrijtje moet kunnen. Let wel, dat is als er nog een spits bijkomt, want je hebt gewoon een bepaald aantal doelpunten nodig en die hebben ze nu nog niet”, begint Sommerdijk nog voorzichtig. “Kijk naar de concurrentie: vorig seizoen werd Sparta achtste, dat zegt wel iets over de anderen. Naar mijn mening heeft geen enkele ploeg in de middenmoot en degradatiezone van de Eredivisie zich echt enorm versterkt. Twente natuurlijk wel, daarom heb ik die zevende gezet, maar ploegen als Heerenveen en Groningen, ik denk dat NEC daarmee kan concurreren. Dat zag je ook in de oefenwedstrijden tegen RKC en Heracles, daarin was NEC gewoon sterker. Ik zie het linkerrijtje dus wel gebeuren hoor.”

Genuil verstomd
Naast de goede selectie ziet Sommerdijk nog een ander positief punt aan de club. “Er hangt echt een positief elan. Het ‘genuil’ is vrijwel verdwenen. Daarnaast is het allemaal nieuw en fris, een volle Goffert. Ik zie het positief in en daarop baseer ik dat een beetje. Vanaf plek zeven tot plek vijftien zijn de verschillen heel klein. Dan moet het een beetje goed vallen. Kijk alleen al naar het schema: Ajax is natuurlijk erg lastig, de weken daarna is er een gunstig programma waarin wel een punt of tien te pakken valt. Ook kunnen de talenten nog een stap maken, er zit ontwikkeling in terwijl ik denk dat de andere clubs daarin een beetje stil staan. Ik heb echt het gevoel dat het erin zit voor NEC”, sluit de verslaggever van Omroep Gelderland af.

Foto: Orange Pictures