NEC is in de zoektocht naar een nieuwe aanvaller uitgekomen bij Alessandro Cerigioni. De negentienjarige Belg speelt momenteel in eigen land nog voor eerstedivisionist Lommel United, maar heeft met zijn prestaties de aandacht getrokken van enkele Nederlandse clubs.
”Vanuit Nederland komen steevast dezelfde scouts terug: NEC, De Graafschap, Fortuna Sittard, Willem II, Sparta Rotterdam, ze kennen allemaal de weg naar het Soevereinstadion”, vertelt Rik Lavreysen, die bij Lommel de scoutingsaanvragen behandelt.
Cerigioni liet het net dit seizoen in dertien competitiewedstrijden drie keer bollen. "Ik weet dat er hier en daar interesse is, maar ik probeer dat voorlopig niet in mijn hoofd te steken. Ik focus me op Lommel en wil daar vooral blijven groeien. Welke ploegen er precies geïnteresseerd zijn weet ik niet, dat zijn vragen voor mijn manager", zegt de aanvaller zelf over de belangstelling.
Guy Bonny fungeert als zaakwaarnemer van de Belgisch jeugdinternational. ”Het klopt inderdaad dat er heel wat binnen- en buitenlandse interesse is voor Cerigioni”, bevestigt hij. ”De namen van NEC en De Graafschap zijn inderdaad al genoemd in de media, maar ook in België zijn er tal van teams die naar de diensten van Cerigioni hengelen.”
"Binnen een twee-, drietal weken zal er meer duidelijkheid komen over de toekomst van Alessandro Cerigioni. Maar voorlopig wordt daar nog niet verder rond gecommuniceerd, noch door ons, noch door Lommel. Of een contractverlenging nog tot de mogelijkheden behoort? Dat is ook nog mogelijk ja", aldus Guy Bonny.