NEC is gisteren aangekomen in Spanje. Het team van Anton Janssen verblijft de komende week in Sotogrande en hoopt daar een begin te maken met de ‘comeback’ in de tweede seizoenshelft. Over eventuele versterkingen is nog geen nieuws.
Technisch directeur Edo Ophof hoopt de selectie voor het einde van de Winterse transferperiode te versterken met een linker centrale verdediger en een extra spits. Ook zal de club binnenkort het gesprek aangaan met Ryan Koolwijk, die in het bezit is van een aflopend contract, maar deze wel wil verlengen.
Omdat Michel Breuer en Youri Loen eerder werden verhuurd enDaan Bovenberg en Geert-Arend Roorda thuis mochten blijven van de club, is de selectie enigszins gekrompen. Daar komt bij dat Victor Pálsson in IJsland herstelt van zijn knieblessure. Dit geldt ook voor Marcel Stutter, die kampt met een kuitbeenbreuk. Janssen nam daarom jeugdinternationals Cihat Celik en Abdul Bai Kamara mee naar Sotogrande.
Woensdag om half vijf oefent NEC tegen de nummer negen van de Duitse Bundesliga, Mainz. Zondag staat er een confrontatie met Werder Bremen op het programma, die op de elfde positie staan in de Bundesliga.