De A1 van NEC heeft de eerste wedstrijd van het seizoen verloren. Het team van trainer Virgilio Teixeira ging zaterdagmiddag met 0-1 onderuit tegen Ajax. Dani de Wit maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Teixeira, die zelf bij ADO Den Haag en RKC Waalwijk heeft gespeeld, was blij met het getoonde spel van zijn team. ”Ik ben trots op de manier waarop we Ajax hebben bestreden. We hebben het tempo de hele wedstrijd kunnen volhouden. Helaas ontbreekt dan net de beloning in de vorm van één punt.”

”We zijn een ploeg die veel passie en strijd levert. Je zag vandaag dat we sterk zijn in standaardsituaties. Maar het zal per wedstrijd verschillen hoe we gaan spelen. De doelstelling is om bij de eerste acht in de competitie te eindigen. Het zou daarnaast ook mooi zijn om net als vorig jaar ver te komen in de beker, maar dat zijn wedstrijden op zich”, besluit Texeira. 
Opstelling NEC: Paes, Spierings, Kramer, Hoogveld, Wouters, Hiensch, Haouat (80′ Rafael), Oztoprak, El Haddouti (90′ Koesni), Bakker, Oratmangoen
Foto: David van Haren