NEC 50+ heeft een 30- afdeling. Nee, dit is geen kop van de satirische blog De Speld dat op briljante wijze nep-nieuwsartikelen schrijft. Een groep trouwe supporters, die de training dagelijks bezocht met of zonder hond, voelde zich niet gehoord binnen NEC. Mannen, genietend van hun pensioen of zonder werk, zouden hun middag het liefst binnen de Goffertmuren willen doorbrengen. Praten over zaken waar we eigenlijk ook al supportersverenigingen voor hebben.
Maar goed, NEC wil deze groep in eerste instantie uit beleefdheid niet passeren. Zo worden ze bij de eerste vergaderingen met supportersgeledingen uitgenodigd. Supportersgeledingen die naast willen meepraten, ook hun handen uit de mouwen steken. Denk aan Legio Noviomagum, Zifo (sfeergroep Vak Z), De Trouwe Honden en uw ForzaNEC.
50+ vindt heel veel en ze weten ook heel veel. Ieder gerucht op Twitter wist 50+ al lang. Zelfs voor de degradatie vermoeden wij. Ze zijn trots in “het beetje groot in het klein zijn”. De oprichter plaatst zich zelfs in de Top 10 van best geïnformeerde supporters. Sterker nog, de leden van 50+ worden door hem zelfs onderdanen genoemd. Hij is ook op Pownews geweest daags na de degradatie. Na lang aandringen van de pers en zijn 50- volgelingen heeft hij toch de media maar te woord gestaan.
Begin deze maand kondigde 50+ groot nieuws aan. Werd de opheffing eerst verwacht, blijkt er uitbreiding te zijn. Ze zijn “trots , wat zeggen wij, beretrots” dat ze binnen de NEC-kring serieus worden genomen. Daarom is besloten tot bestuursuitbreiding en meteen een nieuwe tak binnen het firmanent: een 30- afdeling. Helaas iemand uit 1984 waardoor er volgend jaar iemand anders voor de positie gezocht moet worden.
Het is wachten op de dag dat deze tak de hele NEC supporterswereld verovert. Zo diep geworteld binnen de Goffertvelden en zo representatief voor alles wat maar ontbrak binnen de supportersvertegenwoordigingen. ForzaNEC heet ze van harte welkom.