Waar veel teams van de jeugdacademie van NEC genieten van een welverdiende vakantie, is het O21-team zaterdagmiddag weer beginnen met de voorbereiding. Na bijna een heel seizoen geen wedstrijd te hebben gespeeld, speelde het op De Eendracht samen met het O18-team tegen de leeftijdsgenoten van Willem II. Na 2×30 minuten stapte NEC O21 als winnaar van het veld; het werd 2-1.

FC Twente/Heracles Almelo O21 was in september 2020 de laatste tegenstander van het team van Mark Otten, die onlangs zijn contract met drie seizoenen verlengde. Na het stopzetten van het jeugd- en amateurvoetbal moesten de jongelingen van NEC ook in aangepaste vorm gaan trainen. Enige vorm van wedstrijden was in combinatie met en tegen andere teams van de jeugdacademie. Zaterdagmiddag mocht het oudste jeugdteam van NEC dan eindelijk weer eens een wedstrijd voetballen.

Na een fel begin van beide teams was de eerste grote kans voor Willem II O21, die getraind worden door Willem Weijs, eerder assistent-trainer bij NAC Breda. De inzet van een Tilburgse spits werd ternauwernood van de lijn gehaald. Aan de andere kant was Kas de Wit, die vorig seizoen zijn eerste profcontract tekende, dichtbij een doelpunt maar zag zijn schot naast het van Willem II rollen. Waar iedereen dacht om zonder doelpunten de rust in te gaan, was het Jordy Ruizendaal die twee minuten voor rust NEC op voorsprong zette. Na een afvallende bal krulde de middenvelder met rechts de bal achter de Tilburger doelman en zorgde er voor dat NEC met een 1-0 voorsprong ging rusten.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Willem II kwam door een vlijmscherpe counter op gelijke hoogte. Niet veel later werd na een lange bal van achteruit spits Zwikstra in stelling gebracht. De lange aanvaller, die twee seizoenen terug overkwam van FC Groningen, faalde oog in oog met de doelman niet en zette met een bekeken lobje NEC op 2-1 voorsprong. Ondanks aandringen van Willem II en enkele uitbraken aan Nijmeegse zijde, werd de score niet meer veranderd en stapte de Nijmegenaren met een 2-1 overwinning het veld af.

Volgend weekend spelen de mannen van Mark Otten en Sven Verstappen weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan FC Twente/Heracles Almelo O21. Bij de Tukkers lopen drie mannen rond die recent nog bij NEC actief waren; trainer Jord Roos, Iddo Roscher is werkzaam als hoofd ‘ontwikkeling en prestatie’ en Dominique Scholten is sinds 1 april 2020 hoofd van de gezamenlijke jeugdopleiding.

ForzaNEC zal dit seizoen in samenwerking met de jeugdacademie vaker verslag gaan doen over de ontwikkelingen van het O18-team en het O21-team.

Foto: archief ForzaNEC