Het hoogste academieteam van NEC won zaterdagmiddag ook de vierde wedstrijd na de winterstop. In een wedstrijd waarin Jeugdprins Carnaval I en II van Nijmegen de aftrap verrichtte, zette het team van Mark Otten de Tilburgse gasten na rust op zij.

Voor trainer Mark Otten was het behoorlijk puzzelen voor deze wedstrijd. Dirk Proper deed vrijdagavond ruim een uur mee en speelde zodoende niet mee met de O19. Teamgenoten Syb van Ottele en Nino Noordanus waren beide afwezig in verband met blessureleed. Jordy Ruizendaal was daarentegen weer opgenomen in de wedstrijdselectie.

In dit vroege stadium van de competitie kon deze wedstrijd wel al als een topper worden gezien. Beide teams hadden na drie wedstrijden nog geen wedstrijd verloren. NEC won de drie wedstrijden, tegenstander Willem II had tot zaterdagmiddag zeven punten; tegen NAC Breda en FC Emmen werd er gewonnen, tegen Sparta speelde het gelijk. NEC was dus gewaarschuwd.

In de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardig. Beide teams konden niet echt door de verdediging komen en waren beide erg slordig. De enige kansen waren aan de zijde van NEC. Joep van der Sluijs haalde uit waar de keeper makkelijk reageerde, maar op slag van rust was het dezelfde Van der Sluijs die snoeihard uithaalde en zijn kans uiteen zag spatten op de lat. Even er voor was ook Vince Duits dicht bij een goal. De spits kopte de bal letterlijk op de kruising.

Tweede helft
NEC kwam na rust zichtbaar beter uit de startblokken dan hun tegenstanders, want na ruim vijf minuten lag de bal in het net. Na een schitterende aanval aan NEC-zijde was het Sergio Hughes, de vervanger van Dirk Proper, die afdrukte en de bal achter de Tilburgse doelman schoot. Willem II leek enkele minuten na de 1 – 0 de stand weer gelijk te trekken, maar Robin Roefs wist een kopbal van Wesley Spieringhs heel goed uit het doel te houden. Niet veel later werd de wedstrijd op slot gegooid. Aanvoerder Lucas Veenendaal wist een corner te verwerken tot een doelpunt: 2 – 0.

In het resterende halfuur viel er weinig te beleven. NEC vond het wel prima, Willem II kon ondanks enkele wissels en tactische omzettingen weinig inbrengen. Niet alleen door veel slordigheidjes, ook was het de Nijmeegse verdediging die heel weinig weg gaf. Scheidsrechter Van Diesen, die prima wedstrijd floot en het bij één gele kaart liet, floot na een kleine drie minuten extra tijd.

Zo blijft NEC na vier wedstrijden nog altijd ongeslagen, heeft het negen goals voor en heeft het al 360 minuten geen tegengoal gehad. Een goede generale repetitie voor volgende week, wanneer buurman Vitesse 019 uit Arnhem op bezoek komt naar De Eendracht (aftrap 14.45 uur). De Arnhemmers wonnen vanmiddag met 1 – 3 bij FC Emmen en hebben nu na drie wedstrijden de tweede plek.

Opstelling NEC 019
R. Roefs; R. Van Hees; R. Stuurwold; L. Rebergen; L. Veenendaal; B. Derks (J. Ruizendaal, ’72); S. Hughes (R. Vranken, ’77); B. Ebbers; V. Duits (B. Stark, 80); J. Van der Sluijs; V. Smit (J. Clein, ‘88)

Opstelling Willem II 019
C. Van der Berg; S. Spijkers; M. Jansen; J. Furrer; D. Struckman (D. Felida); L. Coeckelbergs; J. Van der Pol (T. Regouin, ’54); L. Venrooy (C. Voutsas, 66); J. Pal; W. Spieringhs (G. Gachangi, ’84); W. Nasser (O. Akabueze, ’66)

Verloop
’54 – doelpunt Sergio Hughes  (1 – 0)
’61 – doelpunt Lucas Veenendaal (2 – 0)

Foto: Rob Koppers (archiefbeeld)