Mike Trésor Ndayishimiye zag NEC vrijdagavond vanaf de bank vier tegentreffers incasseren, maar schoot uiteindelijk hoogstpersoonlijk de 4-4 op het scorebord. De vleugelaanvaller knalde na goed klaarleggen van Ole Romeny de bal droog in de verre hoek en maakte alweer zijn derde treffer na de winterstop. 

Het duel kende een bizar verloop. Ndayishimiye: "Op de bank keek iedereen vol ongeloof. We keken elkaar echt zo aan van, ‘wat gebeurt er?’. In de kleedkamer was iedereen ook echt geschrokken. Die eerste twee doelpunten vielen zo snel. Na de laatste wedstrijden hadden we toch wel wat vertrouwen getankt." De tweede helft ging dat een stuk beter. "Iedereen bleef erin geloven en we wilden veel meer werken voor elkaar."

Voor de buitenspeler persoonlijk kent de tweede seizoenshelft een goede start. "Ik ben zeer tevreden over mezelf. Ik maak echt vorderingen, dat blijkt ook uit de statistieken. Het kan nu alleen maar beter gaan." Ndayishimiye maakte alweer zijn derde goal na de winterstop. Na eerder tegen FC Eindhoven en Jong FC Utrecht trefzeker te zijn geweest, maakte hij vandaag het belangrijkste doelpunt. "Ik schoot hem strak binnen en liet de keeper kansloos. Het was echt een opluchting voor iedereen."

NEC wilde vervolgens geen genoegen nemen met een punt. "In de rust zeiden we tegen elkaar dat we niets meer te verliezen hadden en we erin moesten blijven geloven. Dat is uiteindelijk ook gebleken. Na de vierde kregen we echt weer een boost. We wilden echt nog voor de 4-5 gaan, maar dat is helaas niet gelukt."

Na twee basisplaatsen voor de jonge Belg moest hij vrijdag weer plaatsnemen op de bank. "Het was een tactische keuze van de trainer, die ik kan begrijpen. Hij wilde met Randy (Wolters, red.) meer agressie in de ploeg brengen in onder anderen het druk zetten. Hij heeft gewoon meer felheid dan ik heb." Het was zaak voor Ndayishimiye dat hij scherp zou blijven voor een invalbeurt. "Dat gaf de trainer mee. Ik moest het verschil gaan brengen. Dat is aardig gelukt."

"Met elke week een puntje schieten we erg weinig op", erkent ook Ndayishimiye. "We stijgen niet op de ranglijst en zien de concurrenten steeds uitlopen. We moeten mentaal sterk blijven en hard blijven werken voor een goed resultaat. Als we dan weer winstpartijen gaan boeken heb ik er vertrouwen in dat we die lijn door kunnen trekken", aldus de creatieve flankspeler. "Met de steun van het publiek, dat vandaag ook weer massaal aanwezig was, moeten we Almere in eigen huis kunnen verslaan."

Foto: Rob Koppers