Mike Trésor Ndayishimiye richt zich op de positie waar hij afgelopen jaar in de tweede seizoenshelft ook al vaker stond: aanvallende middenvelder. De twintigjarige Belg wil zijn kans grijpen op een positie die – zeker na de keuze van de trainers om Ragnar Oratmangoen en Paolo Sabak te laten gaan – onderbezet lijkt.

Afgelopen vrijdag stond Ndayishimiye nog op de flank tegen SV Wuppertal. “Toen speelden we 5-2-3 en hadden we dus geen 10. Er speelden twee controleurs die verdedigende en aanvallende taken hadden. Op de vleugels moest dan voor diepgang gezocht worden. Daarom stond ik daar. Maar ik richt me op de positie van aanvallende middenvelder. In een 4-3-3 is dat mijn plek.”

Tegen DIO’30 speelde Ndayishimiye ruim een uur als 10. Hij werd vervangen door Ayman Sellouf. De positie lijkt wat onderbezet. “Er zijn ook andere jongens die op deze plek kunnen spelen. Ayman viel in, Overtoom kan er ook spelen. Ik vind het top om daar te spelen. In een competitiewedstrijd krijg je veel ruimte en dat moet ik slim uitspelen. Ik denk dat mijn kwaliteiten dan het beste naar voren komen.”

Wedstrijd
Het niveauverschil tegen tweedeklasser DIO was maandag duidelijk. “Toch moeten we gewoon onze taken uitvoeren, gretig zijn en veel scoren. We begonnen met een jonge basis. Dat is goed, iedereen krijgt minuten en kan zich laten zien. In de eerste helft was het was lastig omdat zij erg veel achteruit zakten en er weinig ruimte tussen de linies hadden. In de tweede helft ging het beter, toen kregen we meer ruimte.”

Foto: Rob Koppers