Het was nog maar de vraag of Mike Trésor Ndayishimiye in de basis zou starten tegen FC Volendam. Trainer Ron de Groot stelde hem op als aanvallende middenvelder en na 36 seconden bewees hij zijn waarde met een goal.

De vlugge goal was een opsteker voor NEC. “Het gaat sowieso goed de laatste weken”, begon de aanvallende speler na het duel met FC Volendam. “Het kwam voor mij een klein beetje als verrassing, maar ik had deze week hard en goed getraind, dus ik denk dat ik het wel had verdiend. Ik voelde me goed aan de bal en creëerde zelf ook kansen met mijn acties. Dat is echt mijn ding.”

Na rust kwam FC Volendam terug. Ndayishimiye kwam minder aan voetballen toe. “Ik was minder aan de bal en stond meer te verdedigen”, zei hij. “Achter de bal aan lopen, vind ik zeker niet fijn. Ik begrijp ook niet waarom het de tweede helft zo omsloeg. Na die eerste goal, viel meteen de tweede. Daardoor kregen zij vertrouwen, maar daar maakten wij weer goed gebruik van door op het einde te counteren. Jonathan Okita maakte hem echt mooi af, dat was een hele opluchting.”

Hoe moeizaam het ook ging, dacht Ndayishimiye vooral aan de punten. “Ik denk dat we beter moeten worden in het behandelen van de wedstrijd. We hadden de wedstrijd in de eerste helft al moeten killen door de derde te maken. Dan kan je de tweede helft gewoon in zonder al te veel druk. Tegen Almere en Den Bosch deden we dat goed, maar ik ben blij dat we weer eens drie punten pakken in een uitwedstrijd.”

Foto: Rob Koppers