Mike Trésor Ndayishimiye werd door de supporters van NEC uitgeroepen tot man van de wedstrijd na de 4-0 overwinning op FC Twente. Met een goal en een assist wordt hij steeds belangrijker voor de ploeg van Ron de Groot.

Hoewel de wedstrijd niet per se denderend begon, was de Belg de aanvalsleider van NEC. "We groeiden naarmate de wedstrijd vorderde en ik had een aantal kansen voor de 1-0. Maar toen ik de eerste maakte, ging het daarna heel hard met de tweede en derde treffer en dan is het meteen klaar voor FC Twente, mentaal gezien."

Zijn zesde doelpunt van het seizoen maakte hij met zijn hoofd. Dat overkomt de kleine aanvaller (1m75) niet vaak. "De laatste keer dat ik een kopbal scoorde speelde ik nog bij Anderlecht onder 17. Toen was ik zelfs nog kleiner dan nu. Ik ben geen kopper, maar het was gewoon een uitstekende voorzet van Jonathan Okita. Ik hoefde er alleen maar tegenaan te lopen." Ndayishimiye, die het liefst als aanvallende middenvelder speelt, is de laatste wedstrijden opvallend doelgericht, samen met Okita en Ferdy Druijf. "Het is een uitstekend trio. We groeien elke wedstrijd, kunnen elkaar steeds beter vinden en maken de kansen steeds vaker af."

De 19-jarige jeugdinternational vertelde in januari nog dat hij zijn speeltijd nog wat vond tegenvallen. Sindsdien scoorde hij echter al zes keer en is hij regelmatig basisspeler. "Dit had ik dan ook weer niet verwacht. Maar eerlijk is eerlijk, 2019 is voor mij een heel fijn jaar tot nu toe. Als je ziet waar ik persoonlijk en wij als team vandaan komen, is het heel prettig dat we nu met heel veel vertrouwen spelen." 

Hoewel de kans klein, is het nog steeds mogelijk dat NEC niet alleen de play-offs haalt, maar zelfs de eerste rond vermijdt. "Dat zou nog mooier zijn. We moeten niet tevreden zijn met alleen de play-offs halen", vertelt Ndayishimiye, die de winnende streak niet alleen aan de trainerswissel wil hangen. "Als je alleen kijkt naar de resultaten lijkt het alsof dat er veel mee te maken heeft, maar het heeft ook te maken met de flow waarin we zitten en het geluk dat we nu wél hebben. Het is nu al een tijdje heel lekker weer, misschien heeft dat ermee te maken. Het zit nu gewoon even mee bij ons. Ik hoop dat we het heel goed in de play-offs gaan doen. Zo kunnen we het seizoen toch nog top afsluiten."

Foto: Rob Koppers