Nathaniel Will speelde vorig seizoen slechts 21 wedstrijden als rechtsback van NEC. Vaak stond hij door blessures langdurig aan de kant en werd zijn plaats overgenomen door Zoltan Szelesi of Pavel Cmovs. Dit seizoen hoopt Will meer te spelen. "Ik hoop komend seizoen blessurevrij te blijven", stelt Will op de officiële website van NEC.

"Vorig seizoen zorgde onder andere een hamstringblessure ervoor dat ik niet altijd inzetbaar was. Komend seizoen wil ik weer iedere wedstrijd spelen, zoveel mogelijk minuten maken." Over de selectie zegt Will het volgende: "Ik denk dat we weer over een goede groep beschikken, er zijn wat belangrijke spelers vertrokken, maar ik denk dat de club dit met de nieuwe jongens prima heeft opgevuld."

"De omstandigheden op het trainingskamp zijn perfect, het hotel is goed en de velden liggen ernaast, ideaal. De wedstrijd tegen Cambuur was een lastige wedstrijd, maar voor ons wel een goede wedstrijd. We zitten nog in een fase waarin de trainer experimenteert met de opstelling en veldbezetting, de wedstrijd was weer een mooi leermoment en heeft ons voldoende verbeterpunten opgeleverd. Het is duidelijk dat we nog wat progressie moeten maken, het is ook nog wennen met een aantal nieuwe jongens in de ploeg", aldus Will.