Teammanager Muslu Nalbantoglu, groot fan van Fenerbache, kijkt samen met ForzaNEC in de podcast terug op de keuze die Kadioglu gemaakt heeft. ‘Muslu’, zoals de meeste fans hem noemen, heeft bij NEC samen met Ferdi gewerkt.

Kadioglu heeft een Turkse vader en een Nederlandse moeder en speelde in het verleden achttien keer voor Jong Oranje. Voor die ploeg is hij nu te oud. Kadioglu maakte niet eerder deel uit van de (voor)selectie van het grote Nederlands elftal en kiest nu voor Turkije.

“Ik begrijp de keuze van Ferdi wel”, zo begint de teammanager. “Ik denk niet dat hij opgeroepen zal worden voor het Nederlands Elftal. Ik zie Kadioglu daarom nu ook snel geselecteerd worden voor het Turks elftal, gezien zijn keuze om voor Turkije uit te komen. Ik, als Nederlands-Turkse jongen, voel mijzelf trots dat een speler als Kadioglu uit zal gaan komen voor Turkije.”

“Ferdi is recent nog omgetoverd tot rechtsback, en ik moet zeggen dat doet hij naar behoren”, vervolgt de oud-rechtsback van NEC. “Helaas raakte hij geblesseerd, maar hij ging echt als speer over die flanken.”

Tips? “Die zal Kadioglu niet nodig hebben en ik denk ook niet dat hij zal bellen voor tips met mij”, zo sluit Muslu lachend af.

Foto’s: Rob Koppers