NEC zal in de nacompetitie voor lijfsbehoud in de Eredivisie moeten strijden. Ondanks de terechte overwinning van de Nijmegenaren, heeft NEC geen aanspraak kunnen maken op rechtstreeks lijfbehoud op het hoogste niveau. NEC won met 0-2 van SC Heerenveen na doelpunten van Groeneveld en Awoniyi.

De opstelling van NEC was voorafgaand aan deze wedstrijd geen verrassing. Het technische duo De Groot en Pothuizen bracht dezelfde elf basisspelers op het veld als in de thuiswedstrijd tegen AZ. NEC kwam de eerste helft zeer offensief uit de kleedkamers van het Abe Lenstra Stadion. De eerste tien minuten waren overduidelijk in het voordeel van de Nijmegenaren, die in die periode twee hoekschoppen wisten af te dwingen. Daarna liet NEC het initiatief wat meer bij de Friezen, die sterker konden worden, maar dat niet wisten om te zetten in een voordeel voor de SC.

Een voorzet van Dario Dumic en geklungel van Heerenveen-doelman Erwin Mulder speelden NEC in de kaart. In de 23ste minuut was het NEC-jongeling Groeneveld die de Nijmegenaren op een terechte voorsprong zette, nadat ook Heerenveen-verdediger Doke Schmidt steken liet vallen. De voorsprong van de club uit Arnhem tegen Roda JC zorgde ervoor dat NEC virtueel veilig de rust inging. Dat was na een eerste helft waarin Mayi veel meer dan eerder en beter werd aangespeeld en voor de lange ballen van Golla telkens gevaarlijk waren.

In de tweede helft was het Taiwo Awoniyi die in de 64ste minuut de wedstrijd voor de Nijmegenaren leek de beslissen, maar waren met name de uitslagen op de andere velden van belang. Heerenveen deed er weinig moeite meer voor, zeker niet toen het eigen publiek ging roepen om het vertrek van trainer Jurgen Streppel. De winst van Sparta op degradant Go Ahead Eagles deed NEC uiteindelijk de das om. De Rotterdammers wonnen met 1-3 van de club uit Deventer, waardoor NEC op de 16de plek van de Eredivisie eindigt en veroordeeld is tot de nacompetitie. Lees hierover meer.

Wedstrijdstatistieken
Scoreverloop:
23′ Arnaut Groeneveld (Dario Dumic) 0-1
65′ Taiwo Awoniyi (Dario Dumic) 0-2

Gele kaarten: Schmidt (SC Heerenveen), Von Haacke, Messaoud (NEC)

Scheidsrechter: Ed Janssen

Opstelling NEC: Joris Delle; Michael Heinloth, Dario Dumic, Wojciech Golla, Lorenzo Burnet; Gregor Breinburg, Ali Messaoud (87′ Ferdi Kadioglu), Julian von Haacke (80′ Janio Bikel); Jay-Roy Grot, Kevin Mayi (55′ Taiwo Awoniyi), Arnaut Groeneveld. 

Opstelling SC Heerenveen: Erwin Mulder; Doke Schmidt (67′ Younes Namli), Wout Faes, Jeremiah St. Juste, Lucas Bijker; Yuki Koboyashi, Stijn Schaars (79′ Pelle van Amersfoort); Arber Zeneli, Reza Ghoochannejhad, Sam Larsson (65′ Henk Veerman).

Reacties
– De Groot: "Groot compliment voor de ploeg"
– Groeneveld: "We maken een goede kans in de Play-Offs"
– Balende Messaoud weet niets van Emmen