Nacer Barazite heeft na vier maanden blessureleed de training hervat bij Arsenal. De 19-jarige jeugdinternational traint sinds afgelopen week weer mee bij de Engelse topclub.
De Huissenaar, oud-jeugdspeler van NEC, raakte in oktober in de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Finland geblesseerd aan een schouder. "Die schoot weer uit de kom, voor de derde keer. Daarop hebben we besloten te opereren", zegt Barazite.
Na twaalf weken gedwongen rust en revalidatie in het krachthonk, heeft de 19-jarige aanvallende middenvelder zijn rentree op het veld gemaakt. "Toekijken is verschrikkelijk", blikt Barazite terug op zijn absentie. "Je ziet andere jongens kansjes krijgen in het eerste, terwijl ik zelf hele dagen in de gymzaal zat. Ik moet nu een inhaalslag maken."
Barazite hoopt zo snel mogelijk weer volledig bij het eerste team van de Londense grootmacht aan te sluiten. De oud-NEC’er, die afgelopen seizoen een prima jaar op huurbasis bij Derby County had, speelde tot dusverre slechts twintig minuten in het eerste van Arsenal. In de League Cup kwam hij in de 69e minuut in het veld tegen West Bromwich Albion.
Bron: de Gelderlander