John Karelse heeft de spelers van NAC Breda gewaarschuwd voor NEC. De coach van de Brabanders noemt de aanstaande opponent ‘lastig te verdedigen’, en durft de stelling aan dat de Nijmegenaren meer zijn dan alleen spelmaker Lasse Schöne. “De vier à vijf man die voorin verschijnen bewegen allemaal door elkaar heen”, zei Karelse vrijdagmiddag.
“Ik vind het huidige NEC beslist geen counterploeg, ook niet in uitwedstrijden”, aldus Karelse, die de Gelderlanders vorige week afgetekend zag winnen van Feyenoord (3-0). “De manier waarop ze de laatste jaren spelen, is erin gebracht door Mario Been. Vloet borduurt daarop voort. NEC is een zeer beweeglijke ploeg. De vier à vijf man die voorin verschijnen bewegen allemaal door elkaar heen. Dat maakt het lastig te verdedigen. NEC is meer dan Schöne, ja. Zeker.”
NAC moet het tegen NEC doen zonder Nemanja Gudelj, terwijl ook de langer geblesseerden Tim Gilissen, Anthony Lurling en Ferne Snoyl nog altijd niet fit zijn. “We kunnen alleen superfitte jongens gebruiken en dus speelt Nemanja morgen niet, Koenders wel”, legt Karelse uit. Op zich is dat geen probleem. We hebben een goeie bank. Al die jongens kunnen we er zo in zetten, zonder er zwakker op te worden.”

Bron: www.voetbalzone.nl