NEC heeft maandagavond niet weten te winnen van NAC Breda. Ondanks een sterk begin van de wedstrijd was NAC erg effectief en stond na twintig minuten de einduitslag op het scorebord (0-2). Door het verlies maakt NEC geen kans meer op de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie die recht geeft op thuisvoordeel in de play-offs.

NEC begon erg fel aan de wedstrijd. De Nijmegenaren hadden het initiatief en het meerendeel van de bal. Dit zorgde dus ook voor de eerste grote kans van het duel. Rangelo Janga werd volledig vrij gezet voor Nick Olij, maar de keeper wist de bal nog tegen te houden waardoor de voorzet van Bart van Rooij niet verzilverd werd.

Ondanks het zware overwicht van de Nijmegenaren was het NAC dat als eerst toesloeg. NEC was constant aan de bal en had het overwicht, maar NAC wist er na tien minuten één keer uit te komen. Cas Odenthal kreeg de bal niet weg en gaf uiteindelijk een penalty weg in het duel met Kaj de Rooij. Mounir El Allouchi ging achter de bal staan en schoot kalm binnen.

Wat niet kalm binnen geschoten werd was de 0-2. Odenthal ving Ramon Hendriks op op de rand van het strafschopgebied en NAC mocht een vrije trap gaan nemen. Sydney van Hooijdonk wist daar wel raad mee en schoot de bal snoeihard in de kruising. Mattijs Branderhorst kon er alleen maar naar kijken. Zo had NEC het betere van het spel, maar stond het wel met 0-2 achter.

Het overwicht dat NEC zeker in de eerste tien minuten van het duel had verdween langzaam maar zeker steeds meer. Ook NAC kreeg, zeker na de 0-2, meer van het balbezit. NAC had door de voorsprong de controle overgenomen terwijl NEC natuurlijk moest komen. Net voor rust kwam de thuisploeg nog goed weg. Van Rooij speelt de bal te kort terug op Édgar Barreto waardoor de Rooij kon onderscheppen. In plaats van er 0-3 van te maken was Branderhorst belangrijk met een goede redding waardoor de teams met een 0-2 ruststand de kleedkamers opzochten.

Het tweede bedrijf

Rogier Meijer liet dezelfde elf staan, maar paste zijn systeem wel wat aan in de rust. In plaats van de vijf verdedigers die er voor de rust stonden schoof Barreto door naar het middenveld en bleven er nog vier achterin. Ook Javier Vet schoof hierdoor iets verder naar voren en leek bij tijd en wijlen zelfs naast spits Janga te spelen. Echter veranderde dit niet veel aan het spelbeeld. NAC behield de controle in de wedstrijd door in balbezit enigszins gevaarlijk te worden en in te zakken wanneer de Nijmegenaren de bal hadden. Voor NEC was het moeilijk hier doorheen te spelen.

Door het afwachtende NAC en het onmachtige NEC werd het een saaie tweede helft. Branderhorst had wel iets meer te doen dan zijn collega Olij aan de overkant, maar hiertussen zat niks noemenswaardigs. NAC scoorde in de extra tijd nog wel, maar deze werd afgekeurd voor buitenspel. NEC kan door het verlies geen vijfde meer worden. De Nijmegenaren staan zeven punten achter op de ploeg uit Breda. NEC heeft nog een voorsprong van drie punten ten opzichte van FC Volendam met nog twee wedstrijden te gaan richting de play-offs. Hierin zou het affiche van vandaag nogmaals op het programma kunnen staan.

Wedstrijdverloop:
10′ 0-1, Mounir El Allouchi
20′ 0-2, Sydney van Hooijdonk
66′ Geel, Édgar Barreto

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst, Bart van Rooij, Édgar Barreto (76′ Ayman Sellouf), Cas Odenthal, Terry Lartey Sanniez, Souffian El Karouani, Javier Vet (68′ Mathias de Wolf), Dirk Proper (61′ Thomas Beekman), Jonathan Okita (61′ Jordy Bruijn), Elayis Tavsan, Rangelo Janga (68′ Thibo Baeten).

Opstelling NAC: Nick Olij, Robin Schouten, Dion Malone, Ramon Hendriks (86′ Michael Maria), Moise Adilehou (86′ Colin Rosler), Lewis Fiorini, Thom Haye, Marouan Azarkan (74′ DJ Buffonge), Kaj de Rooij (79′ Nick Venema), Sydney van Hooijdonk, Mounir El Allouchi (79′ Anco Jansen).

Foto: Rob Koppers