Melvin Platje en Rick ten Voorde verlaten NEC. Van Platje werd eerder bekend dat hij een lucratieve stap naar Neftchi Baku uit Azerbeidzjan ging maken, maar dinsdagochtend maakte NEC via de clubkanalen melding van het vertrek van Ten Voorde. De spits speelt de komende drie seizoenen voor het Duitse SC Paderborn, uitkomend in de 2. Bundesliga.
Technisch directeur Carlos Aalbers houdt gemengde gevoelens over aan het vertrek van de beide spitsen. “Beide spelers hadden nog een contract voor een jaar en zijn voor een gering bedrag door NEC vastgelegd. We hebben hen nu voor een behoorlijk bedrag kunnen verkopen. Dit is voor NEC economisch gezien goed, maar tegelijkertijd besef ik dat het op voetbalgebied voor NEC de noodzaak voor het aantrekken van aanvallers extra vergroot.“
De nieuwe spits leek volgens Aalbers al bijna binnen, maar de deal ketste op het laatste moment af. “We hebben de afgelopen dagen een grote tegenvaller gehad omdat een spits ons de toezegging heeft gedaan naar NEC  te komen, maar alsnog op het laatste moment voor het grote geld koos. We blijven er keihard voor gaan om de gewenste spelers vast te kunnen leggen.”