Na Brahim Darri kan ook Anass Achahbar transfervrij op zoek naar een nieuwe club. NEC verscheurde het contract van Darri maandag en PEC Zwolle heeft dat dinsdag bij de verbintenis van Achahbar gedaan, meldt dagblad De Stentor. Beide aanvallers werden in januari door toenmalig trainer Jack de Gier uit de selectie gezet en speelden niet meer voor NEC.

Achahbar speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor NEC. Cijfermatig waren het prima seizoenen met 25 goals en acht assists in vijftig duels. Na wat opstartproblemen scoorde de spits regelmatig in zijn eerste seizoen in Nijmegen. Technisch directeur Remco Oversier besloot hem opnieuw te huren.

In het begin van afgelopen seizoen scoorde Achahbar nog vaak, maar al snel stond hij lang droog. De Gier puzzelde een half jaar met zijn opstelling en de vraag of hij Sven Braken of Achahbar of juist allebei wilde opstellen. Uiteindelijk speelden beiden na januari niet meer. Braken werd verhuurd aan FC Emmen nadat NEC vervanger Ferdy Druijf al in huis had gehaald. Achahbar werd samen met Darri uit de selectie gezet na een akkefietje met De Gier in de rust van het duel met FC Eindhoven.

Darri ging het vervolgens – zonder succes – op huurbasis proberen bij FC Den Bosch, terwijl Achahbar wegkwijnde bij de beloften. Bij PEC had Achahbar nog een contract tot medio 2020, maar dat is nu dus verscheurd.

Foto: Rob Koppers