Muslu Nalbantoglu keerde in augustus terug bij zijn oude liefde NEC. We zochten hem op in Spanje en blikten onder andere terug op zijn tijd als speler.

Wat doet Muslu in een week als teammanager in Spanje? "We hadden alles in Nederland al geregeld met behulp van trainingskampen.nl. Nu is het dus vooral checken of alles ook daadwerkelijk gebeurt. We hadden een schema gemaakt, maar Pepijn (Lijnders, red) wilde graag een aantal tijdstippen veranderen, dus daar ben ik ook nog wel mee bezig. Ik bel veel met alle betrokken partijen om zo alles in goede banen te leiden. In Nederland gaat het ook ongeveer zo, maar dan ben ik meer bezig met hotels, eten etc. Ik ben blij dat er nu weer een perschef is, dat scheelt me veel werk rondom de media."

"Ik denk dat een teammanager wel fijn is voor de jongens. Je hebt er toch veel contact mee. In mijn tijd was er geen fulltime teammanager. Nu ben ik blij dat NEC mij benaderd heeft voor deze functie. Dat neemt overigens niet weg dat ik liever op het veld sta. Ik voetbal nu nog wel, in Amersfoort bij AFC Quick in de 3e klassse. Mijn moeder zei het laatst ook. Eerst at je ervan, en nu sta je in de keuken. Dat is een wereld van verschil", doelt Muslu op zijn tijd als profvoetballer.

Nalbantoglu (34) speelde vier seizoenen in Nijmegen en kende mooie tijden. Wat was eigenlijk de allermooiste? "Dat zijn er twee. De eerste is tegen Vitesse, toen ik de winnende assist gaf op Krisztián Vadócz en we daarna de play-offs haalden. Dat was ook meteen nummer 2, de wedstrijd tegen NAC, 6-0. Alles klopte. Dat was geweldig. Het gevoel was niet te beschrijven, echt niet. We verloren de tweede seizoenshelft alleen van Excelsior en in de andere duels pakten we minimaal een punt. We hadden net zoveel punten als PSV, en dat na zo’n eerste seizoenshelft." Bekijk de beelden hieronder.

Lees ook: Alles over het trainingskamp van NEC