Anthony Musaba was belangrijk als maker van de aansluitingstreffer en was één van de weinigen die over de gehele wedstrijd zijn normale niveau haalde. Zelf is de buitenspeler ook tevreden over zijn eigen wedstrijd tegen Jong Ajax.


"Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn eigen wedstrijd. Ik vind dat ik mijn linksback zo heb dolgedraaid dat hij niet kan slapen vannacht", vertelt Musaba tegen ForzaNEC. Hij scoorde vanuit een moeilijke hoek de belangrijke 2-3. "Ik voelde dat er een man in mijn rug zat, maar ik wist dat het kassa was, als ik hem gewoon goed in de verre hoek zou mikken. Of er een scout was weet ik niet, maar ik denk dat ik wel een goede indruk heb achtergelaten vandaag."

Na afloop zal de NEC-selectie deze wedstrijd met gemengde gevoelens beoordelen. "Ik denk dat we achteraf wel tevreden kunnen zijn met een punt. We hadden het in de beginfase heel moeilijk met hun opbouw. Uiteindelijk hebben we ons goed teruggevochten. In de laatste fase had je misschien nog wel kunnen winnen, maar dat heb je in zo’n wedstrijd altijd."

Volgens Musaba moet NEC vooral het positieve meenemen naar volgende week tegen Cambuur. "We zijn goed begonnen en goed geëindigd tegen de koploper, dus daar kunnen we tevreden over zijn. Dit was bovendien een zwaarbevochten wedstrijd en we hebben de tweede helft wel alles gegeven. Ik denk dat dit team van Jong Ajax kwalitatief beter is dan dat van Cambuur. Met onze kwaliteiten kunnen we het Cambuur erg moeilijk maken."

Foto: Rob Koppers