Anthony Musaba keerde vrijdag terug in de basis bij NEC. Tegen Go Ahead Eagles kreeg de rechtsbuiten de voorkeur boven Randy Wolters, na twee keer op de bank te zijn begonnen. Musaba zag de Nijmegenaren met 3-3 gelijkspelen en was blij met de strijdlust in de tweede helft.

“Aan deze wedstrijd kun je zien dat we echt een team zijn”, zei de aanvaller tegen ForzaNEC. “We knokken voor elkaar, zelfs als we 2-0 of 3-1 achter staan. We hebben gestreden en laten zien wie we zijn. Het is mooi dat we terug zijn gekomen. We zitten nu in een fase dat we punten moeten pakken.”

Na de 3-3 had NEC het morele voordeel en leken de Nijmegenaren zelfs nog te gaan winnen. “De 4-3 had nog kunnen vallen, ja. Ik denk ook dat iedereen dat dacht. Jammer dat het niet gebeurde. We lieten strijdlust zien in de tweede helft en toonden aan het publiek dat we voor de drie punten wilden gaan. We pakken met hard werken in ieder geval een punt.”

NEC speelde niet voor het eerst dit seizoen een mindere eerste helft. “Daarna hebben we ons wel weer herpakt. Het was bij hun goals ook niet zo dat ze ons helemaal wegtikten. Het is niet de eerste keer, dat klopt. Dat moet eruit. We moeten voor de drie punten gaan. Nu ben ik wel blij met een punt, kijkend naar hoe we terugkomen. Maar niet te blij, want we moeten altijd voor de winst gaan.”

Musaba mocht in de eerste vijf wedstrijden ook al starten. Tegen De Graafschap en FC Dordrecht viel de aanvaller in en nu begon hij weer in de basis. “Ik vond het een goede wedstrijd van mezelf. Ik heb laten zien wie ik ben en nu hoop ik dat ik zo mag doorgaan. Elke minuut die ik mag spelen, waardeer ik. Ik wil er zo veel mogelijk maken. Ik wil belangrijk zijn voor het team. Nu speel ik met Bart aan de rechterkant, met hem heb ik ook nog bij de onder 19 gespeeld.”

Foto: Rob Koppers