Anthony Musaba heeft na zijn huurperiode bij NEC een nieuwe werkgever gevonden. De 22-jarige vleugelspeler verruilt broodheer AS Monaco definitief voor Sheffield Wednesday. Sheffield promoveerde onlangs naar het Championship, het tweede Engelse niveau.

Donderdagmiddag maakte promovendus Sheffield Wednesday via de eigen kanalen de komst van de Nederlander wereldkundig. De nummer drie van de League One van het afgelopen seizoen promoveerde via de play-offs en zal uitkomen in het Championship, net onder de prestigieuze Premier League. Musaba tekent in Centraal Engeland een meerjarig contract. De lengte van het contract en de hoogte van de transfersom zijn niet bekendgemaakt.

Voor Musaba is Sheffield alweer de zesde club in zijn nog maar prille carrière. De vleugelflitser werd opgeleid door NEC en beloonde zichzelf in 2020 met een toptransfer naar AS Monaco. Een doorbraak bij de Franse grootmacht zat er nooit in en Musaba werd verhuurd naar achtereenvolgens Cercle Brugge, SC Heerenveen, FC Metz en NEC. Nergens wist de aanvaller een onuitwisbare indruk achter te laten, waardoor de Monegasken instemmen met een definitief vertrek.

Foto: Orange Pictures